15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, "Bizim vergilerimizle alınmış tankın, topun, silahın karşısına bizzat bu milletin kendisi çıktı ve 'dur' dedi.

15.07.2017 00:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, "Bizim vergilerimizle alınmış tankın, topun, silahın karşısına bizzat bu milletin kendisi çıktı ve 'dur' dedi. 15 Temmuz'un tarihe altın harflerle yazılması gereken yanı budur." dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Aydın Valiliğince bir salonda şehit yakınları ve gaziler için yemek düzenlendi. Yemek sonrası İl Müftüsü Ömer Kocaoğul dua etti.

Vali Köşger, programda yaptığı konuşmada, son yüzyılda bu ülkenin yaşadığı en hain ve en sinsice kalkışmanın yılını anmak üzere toplandıklarını söyledi.

15 Temmuz'da yaşanan hadisenin hiçbir ülkenin başına gelmediğini dile getiren Köşger, "Millet tehlikenin büyük olduğunu gördü ve bizzat kendisi olaya el koydu. Bizim vergilerimizle alınmış tankın, topun, silahın karşısına bizzat bu milletin kendisi çıktı ve 'dur' dedi. 15 Temmuz'un tarihe altın harflerle yazılması gereken yanı budur." ifadelerini kullandı.

Türk milletinin dünyada hiçbir milletin başaramayacağını başardığını vurgulayan Köşger, şöyle konuştu:

"Çin'de tankın karşısında duran bir genci, dünya medyası ve dünya kamuoyu senelerce konuştu. Kızıl Meydan'da tankın üzerinde duran bir genci yıllarca gözümüze sokan dünya medyası, 249 şehit verdiğimiz, 2 bin 500 gazi verdiğimiz ve topyekun bir milletin ayaklandığı, tanka ve topa karşı geldiği bir olayı görmezden geliyor. Niye görmezden geliyor? Çünkü işlerine gelmiyor çünkü kurdukları tuzaklar başlarına geçti çünkü yaptıkları hileler ayaklarına dolandı. Bizim bizden başka dostumuz yok, birbirimize kenetleneceğiz. Bizi kimse takdir edecek diye de beklemeyelim."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkanı Yaşar Öktem ise bin yıllık medeniyet birikimi üzerinde yükselen Türkiye'nin yolundan asla vazgeçmeyeceğinin 15 Temmuz'da kesinlik kazandığını dile getirdi.

Yemeğe, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Garnizon Komutanı Personel Albay Mehmet Parım, Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement