15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Sakarya Valiliği önünde yaşananlara ilişkin, "Vatandaşlarımızdan birisi ayağından kurşun yemiş, aralarındaki bir doktor kardeşimiz o kanı dindirebilmek için eşinin başörtüsünü çekinmeden çekmiş ve hemen o...

15.07.2017 06:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Sakarya Valiliği önünde yaşananlara ilişkin, "Vatandaşlarımızdan birisi ayağından kurşun yemiş, aralarındaki bir doktor kardeşimiz o kanı dindirebilmek için eşinin başörtüsünü çekinmeden çekmiş ve hemen o yarayı sarmış. Böyle bir fedakarlık, böyle bir kahramanlık başka nerede var." dedi.

Demokrasi Meydanı'nda, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisiyle başlayan ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Vali Balkanlıoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin farklı illerinde görev yaptığını ancak Sakarya'daki destanı dinleyince şehit yakınlarını ve gazileri tek tek evlerinde ziyaret ettiğini söyledi.

Ziyaretinde olayın görünmeyen kahramanlarına şahit olduğunu ifade eden İrfan Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:

"Oradaki gazilerimiz ve gazi yakınlarımız göğüslerini tanklara, topa ve mermilere siper edip yaralandıklarında, oradaki doktorların ne kadar fedakarlık yaptıklarını anlattılar bize. Vatandaşlarımızdan birisi ayağından kurşun yemiş, aralarındaki bir doktor kardeşimiz o kanı dindirebilmek için eşinin başörtüsünü çekinmeden çekmiş ve hemen o yarayı sarmış. Böyle bir fedakarlık, böyle bir kahramanlık başka nerede var. Sabahlara kadar doktorlarımız yaralıların kanını dindirmek, acısını sona erdirmek ve hayatlarını kurtarmak için kahramanca çırpındılar ve mücadele ettiler. Bunu yaparken vermiş olduğumuz takdirnameyi, başarı belgesini de hiç düşünmediler. Sadece Allah rızası için, vatan aşkıyla yaptılar bunu. Tıpkı 'mükafat verilir, bu işten kazançlı çıkarım' diye hiç düşünmeden hayatını ortaya koyan şehitlerimiz, gazilerimiz gibi, sizler gibi."

Darbecilerin Sakarya Valiliğini işgale kalkıştıklarını, hatta valilik önüne tank getirdiklerini anlatan Balkanlıoğlu, bunu duyan Sakaryalıların büyük bir aşk ve şevkle valiliği kurtarmaya gittiklerini hatırlattı.

Vatandaşların hiç tereddüt etmeden tankın önüne göğüslerini siper ettiğine dikkati çeken Vali Balkanlıoğlu, "Sadece iman dolu göğsüne güvenmiş bu insanlar. Çünkü biliyorlar ki ebedi hayat var, orada cennetle cemaliyle müşerref olmak var, Efendimize komşu olmak var, şehitler için verilecek büyük mükafatlar var. Bundan sonra asla sizin seçtiğiniz insanları, demokrasiyi, milli iradeyi hiçbir zaman silah zoruyla gasbedemeyecekler inşallah. 10 yılda bir darbeler çok gerilerde kaldı. Darbe yapanlar şimdi cezaevi köşelerinde, hücrelerde müebbet hapislerle yargılanıyorlar, zelil ve hakir duruma düştüler. Bundan sonra asla oradan çıkamayacaklar. Bundan sonra sizin seçtiğiniz insanları kimse muhtıra ile silahla aşağı indiremeyecek." diye konuştu.

Sakarya Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da Demokrasi Meydanı'nın hain darbe girişimine karşı direnişe başlanılan bir meydan olduğunu söyledi.

Herkesin memlekete sahip çıkması gerektiğini ifade eden Toçoğlu, "Birbirimizi destekleyeceğiz ve inşallah bu hain kalkışmalara bir daha fırsat vermeyeceğiz. 4 akşamdır bu meydandayız. Bu meydan direnişin sembolü oldu." şeklinde konuştu.

Etkinlikte, Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Mustafa Kamacı da bir konser verdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement