17 Yaşına Kadar 60 Bin Cinayet İzliyoruz - Son Dakika
Güncel

17 Yaşına Kadar 60 Bin Cinayet İzliyoruz

Psikolog Sait Özdemir, Türkiye'nin günde ortalama 4 saat 17 dakika ile en fazla televizyon izleyen ülke olduğunu belirterek, "17 yaşına kadar 60 bin cinayet, ölüm ya da trafik kazası izleyip sadist oluyoruz" dedi.

19.03.2014 09:55

Psikolog Sait Özdemir, Türkiye'nin günde ortalama 4 saat 17 dakika ile en fazla televizyon izleyen ülke olduğunu belirterek, "17 yaşına kadar 60 bin cinayet, ölüm ya da trafik kazası izleyip sadist oluyoruz" dedi.

Özdemir yaptığı açıklamada İstanbul Kadın ve Kadın Kuruluşları Derneği (İKADDER) "Aile Odaklı Medya İzleme ve Değerlendirme Projesi" kapsamında çarpıcı sonuçların ortaya çıktığını söyledi. Özdemir, bilinçli medya izleyicisi oranını artırmak, toplumun taraflarını temsil eden sivil bir inisiyatif oluşturmak, bireylerin ilgili kişi, kurum, kuruluşlara yayınlarla ilgili olumlu, olumsuz tepkilerini göstermelerinde rehberlik etmek, böylece öncelikle çocuklar olmak üzere aile kurumunu korumak, desteklemek ve değer kaybını önlemek için yapılan projenin çok önemli olduğunu kaydetti. RTÜK Kamuoyu ve Yayın Araştırmaları Daire Başkanlığınca Ankara'da bin 836 kişiye uygulanan bir araştırmada ailelerin çocuklarının şiddet programı izlemelerini kontrol edemediklerini ortaya koyduğunu dile getirdi. Özdemir, yapılan araştırmaların Türkiye de televizyon izleme alışkanlığının günde ortalama 4 saat 17 dakika ile dünyada ilk sırada yer aldığını gösterdiğini söyledi. Özdemir, Türkiye'de 17 yaşına kadar çocukların yaklaşık 60 bin cinayet, ölüm ya da yaralanma sahnesi izledikleri düşünüldüğünde neden sadist saldırgan ve psikopat bir toplum olma yolunda hızlı bir şekilde ilerlediğimize şaşmamak gerekiğini ifade etti.

Özdemir, halkın yüzde 85'nin televizyon yayınlarından şikayetçi olduğu halde şikayetlerin ilgili kuruma ulaşma oranının yüzde 2.52'de kaldığını belirterek, "Avrupa ve Amerika dahil birçok ülkede başta ebeveynler olmak üzere toplumun medya üzerinde sivil oluşumlar aracılığıyla aile odaklı bakış açısını yaygınlaştırdığı görülmektedir" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 17 Yaşına Kadar 60 Bin Cinayet İzliyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement