2. Berlin Türk Tiyatro Festivali Başlıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

2. Berlin Türk Tiyatro Festivali Başlıyor

2. Berlin Türk Tiyatro Festivali Başlıyor

Almanya'nın başkentinde bu yıl ikincisi düzenlenecek Berlin Türk Tiyatro Festivali yarın başlıyor.

29.06.2017 20:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın başkentinde bu yıl ikincisi düzenlenecek Berlin Türk Tiyatro Festivali yarın başlıyor.

Tiyatro28'in ev sahipliğinde ve Türkiye'nin Berlin Başkonsolosluğunun himayesinde düzenlenen 2. Berlin Türk Tiyatro Festivali 9 Temmuz'a kadar sürecek.

Festival Nikolay V. Gogol'un öyküsünden aynı adla tiyatroya uyarlanan "Palto" adlı eseriyle başlayacak. Mine Acar'ın yönettiği oyunda olanca özverisiyle edindiği paltosunu çaldıran küçük memurun trajik öyküsünü Kadri Özcan canlandırıyor.

Palto oyununun ardından 5 Temmuz'da Müfit Can Saçıntı'dan "Lafını Esirgemeyenler" adlı tek kişilik komedi oyunu sahnelenecek. "Mandıra Filozofu" filminden ve "Aranan Adam" şovundan da tanınan komedi ustasının kaleme aldığı bu oyun hem tiyatro hem film anlatım tekniklerinin bir arada kullanıldığı ve "Fi-Yatro" adı verilen yeni bir yöntemle sahneleniyor.

Tiyatroseverler ise 7 Temmuz'da uzun süre kapalı gişe oynayan "İmparatorluk Kuranlar" oyununu izleme olanağı bulacak. Hayal Perdesi oyuncularının olağanüstü performansı, Aleksandar Popovski'nin rejisi ve Boris Vian'ın usta kaleminden çıkmış bu prodüksiyonun proje tasarımını Selin İşcan üstleniyor.

Festival kapsamında çocuklar için de bir gösteri hazırladı. "Büyükşehir Masalları" adlı Almanca sahnelenen çocuk oyunu Zille Klub Moabit sahnesinde oynayacak.

Ayrıca festival kapsamında 1-9 Temmuz'da uzman eğitimcilerin ve profesyonel sanatçıların katkılarıyla oyunculuk atölyeleri de düzenlenecek.

Daha fazla bilgi için www.theater28.de adresi ziyaret edilebilir.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 2. Berlin Türk Tiyatro Festivali Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement