2. Uluslararası Öğrenci Kongresi Başladı - Son Dakika
Yerel

2. Uluslararası Öğrenci Kongresi Başladı

Sakarya Üniversitesinde (SAÜ), 2 gün sürecek 2. Uluslararası Öğrenci Kongresi başladı.

21.12.2015 13:14

Sakarya Üniversitesinde (SAÜ), 2 gün sürecek 2. Uluslararası Öğrenci Kongresi başladı.

SAÜ Uluslararası İlişkiler Topluluğunca (ULİT) Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ve "güvenlik" konusunun ele alındığı kongreye, 25 üniversiteden lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katılıyor.

SAÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Al, kongrenin öğrenci inisiyatifi öncülüğünde yapılmış olmasının kendisini heyecanlandırdığını söyledi.

Devletin birtakım fonksiyonlarının bulunduğunu. bunu öğrencilerle paylaştıklarını ifade eden Al, "Bunlar çağa, zamana göre değişiyor ama en kadim 3 fonksiyon varsa bunlardan bir tanesi de güvenliği sağlamak. Dış savunma, iç güvenlik dediğimiz, tümüne güvenlik diyebiliriz. Belki şu anda üstlendiği birçok fonksiyonlar geçmişte yoktu muhtemelen gelecekte de olmayacak ama güvenlik fonksiyonu işlevi devletin olmazsa olmazıdır" diye konuştu.

Al, "uluslararası ilişkilerde devletin en önemli fonksiyonlarından birinin de kargaşa çıkarmak" olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İnsan bazını bırakın devletler bile bunu bir uluslararası yönetim aracı olarak kullanırlar. Tüm güvenlik endişelere, tüm olup bitenlere rağmen insana, insanın özgürlüğüne saygı duymak, insana güvenmek zorundayız. Bizim gibi ülkelerin hem özgürlüğe ihtiyacı var hem de güvenliğe ihtiyacı var. Bunu başarmak kolay değil. Öğrencilerimiz bunu keşfetmişler, güvenlik meselesinin önemli bir mesele olduğunu anlamışlar ve kendi çaplarında girişimde bulunmuşlar."

ULİT Başkanı Kübra Kayaokay da kongrenin konusunu "güvenlik" olarak belirlediklerini söyledi.

Güvenliğin günümüzde uluslararası ilişkilerin belirlenmesinde temel unsurların başında geldiğini anlatan Kayaokay, "Ülkelerin güvenliğinin sağlanması, geliştirilmesi temel amaçtır. Küreselleşen yapı ile beraber artık güvenlik kavramı güvenlik ortamı, güvenliğin bölünmezliği ilkesini bir kez daha önemli hale getirmiştir" dedi.

Kongre, yarın sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2. Uluslararası Öğrenci Kongresi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement