2012 Mart Ayı Filmleri - Son Dakika
Kültür Sanat

2012 Mart Ayı Filmleri

2012 Mart Ayı Filmleri

Ferzan Özpetek, merakla beklenen filmi ‘Şahane Misafir’ ile bu ay vizyonda. Sadece o mu? Bu ay da birbirinden güzel ve değerli filmler var...

27.02.2012 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahane Misafir

Ferzan özpetek'in son filminde, başroldeki Pietro'nun tüm hayali aktör olmaktır. 28 yaşındadır ama hiçbir şey için geç değildir. Amacına ulaşmak için her yolu dener. Filmin müzikleri her zaman olduğu gibi Sezen Aksu'ya ait. Ayrıca Pasquale Catalano'yu da görüyoruz. Filmde usta komedyen Cem Yılmaz da yer alıyor. Film, İtalya'da 16 Mart, ülkemizde ise 30 Mart tarihinde vizyona giriyor.

Yönetmen: Ferzan özpetek

Oyuncular: Elio Germano, Cem Yılmaz, Vittoria Puccini, Giuseppe Fiorello, Paola Minaccioni, Margherita Buy

Senaryo: Ferzan özpetek

Gösterim Tarihi: 30 Mart 2012

J. Edgar

ünlü FBI Başkanı'nın gerçek hayat öyküsünden beyazperdeye uyarlanan filmde, J. Edgar'ın gençlik yıllarından itibaren Adalet Bakanlığı'na yükselişine kadar geçen süredeki yaşantısına yer veriliyor. Filmin yönetmeni, efsanevi Clint Eastwood. Leonardo Caprio için, unutulmayacak projelerden.

Yönetmen: Clint Eastwood

Oyuncular: Leonardo Di Caprio, Naomi Watts, Armie Hammer, Josh Lucas, Judi Dench

Senaryo: Dustin Lance Black

Gösterim Tarihi: 2 Mart 2012

John Carter

Akademi ödüllü yönetmen Andrew Stanton'ın "John Carter" filmi, gizemli ve egzotik Barsoom (Mars) gezegeninde geçen sürükleyici bir aksiyon macera filmi... Edgar Rice Burroughs'ın bilim kurgu romanından uyarlanan film, John Carter'ın (Taylor Kitsch) öyküsünü anlatıyor. Açıklanamayan biçimde Mars'a yollanan Carter, burada kendisini gezegen sakinlerinin arasındaki dev bir ihtilafın ortasında bulur. Tarafların arasında Tars Tarkas (Willem Dafoe) ve çekici prenses Dejah Thoris (Lynn Collins) de vardır. Carter yok olmanın eşiğindeki bu gezegende Barsoom'ın (Mars) ve halkının kurtuluşunun kendi ellerinde olduğunu anlayacaktır.

Yönetmen: Andrew Stanton

Oyuncular: Taylor Kitsch, Lynn Collins, Samantha Morton, Dominic West

Senaryo: Andrew Stanton, Mark Andrews, Michael Chabon

Gösterim Tarihi: 9 Mart 2012

Siyahlı Kadın

Arthur Kipps, bir avukattır. Müvekkilinin miras işlemlerini halletmek için bir kasabaya gitmesi gerekmektedir. Kasabaya vardığında, tuhaf şeylerle karşılaşır. Yaşarken hor görülen bir kadının hayaleti, kasabayı lanetlemiştir. Harry Potter'ın yıldızı Daniel Radcliffe, gerilim dolu sahnelerle karşımızda bu kez de.

Yönetmen: James Watkins

Oyuncular: Daniel Radcliffe, Ciaran Hinds, Janet McTeer, Roger Allam

Senaryo: Jane Goldman

Gösterim Tarihi: 9 Mart 2012

Can

çocukları olmayan mutlu bir çift olan Ayşe ve Cemal, Ayşe'nin tüm karşı çıkmalarına rağmen yasadışı bir şekilde çocuk sahibi olurlar. Can adını verdikleri bu bebeği hiçbir zaman tam anlamıyla kabullenemeyen Ayşe, Cemal'in evi terk etmesine sebep olur. Şimdi, Can ile başbaşa kalmıştır...

Yönetmen: Raşit çelikezer

Oyuncular: Selen Uçer, Serdar Orçin, yusuf Berkan Demirbağ, Erkan Avcı

Senaryo: Raşit çelikezer

Gösterim Tarihi: 16 Mart 2012

Bel Ami

Georges Duroy, türlü zorluklara rağmen sefaletten zenginliğe geçiş yapabilmiş olan, akıllı ve çekici bir gençtir. Paris'in zengin kadınlarını oynadığı oyunlarla zor duruma düşüren ve zirveye yerleşen bir adamın hikayesinde, başrolde Alacakaranlık filminden hatırlayacağınız ünlü aktör Robert Pattinson var.

Yönetmen: Declan Donnellan, Nick Ormerod

Oyuncular: Robert Pattinson, Uma Thurman, Kristin Scott Thomas, Christina Ricci

Senaryo: Rachel Bennette

Gösterim Tarihi: 16 Mart 2012

Açlık Oyunları

Bir zamanlar Kuzey Amerika olarak bilinen bir yerin yıkıntıları içerisinde Panem ulusu yaşamaktadır. Başkent Capitol'ün etrafında 12 bölge bulunmaktadır.Capitol şiddetli ve acımasızdır ve bölgeler bir hat boyunca sıralanmıştır. Onların her biri her yıl yapılan Açlık oyunlarına katılmak zorundadır.Yarışma için her bir bölgeden yaşları 12 ila 18 arasında değişen birer erkek ve bir kız çocuğu göndermek durumundadır. Açlık oyunları TV'den canlı yayınlanan ölümüne bir kavgadır. On altı yaşındaki Katniss Everdeen annesi ve 12 yaşındaki kızkardeşi ile yaşamaktadır. Oyunlarda kızkardeşinin yerine geçerek ölüm cezasını üzerine alır.Ancak Katniss daha önce de ölüme çok yaklaşmıştır ve bu kez kızkardeşi için ikinci kez hayatta kalma mücadelesi verecektir.Gerçekten ne anlama geldiğini bilmeden bir yarışmacı olmuştur.Eğer bu mücadeleyi kazanırsa hayatta kalma seçeneğini başlatmış olacaktır. Kazanmak ün ve talih anlamına gelir. Kaybetmek ise kesin ölüm. Açlık Oyunları başlasın..!!

Yönetmen: Gary Ross

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson ve Liam Hemsworth

Senaryo: Gary Ross, Suzanne Collins, Billy Ray

Gösterim Tarihi: 23 Mart 2012

Elveda İlk Aşk

Film, duygularından çok mantığıyla hareket eden 15 yaşındaki Camille ile kendisinden yaşça büyük olan Sullivan'ın aşk öyküsünü konu alıyor. Kendisini terkedip Güney Afrika'ya giden Sullivan'ın bir gün geri döndüğünde şaşırmasını isteyen ve bunun için de bir değişimden geçen Camille üzerine odaklanıyor.

Yönetmen: Mia Hansen-Løve

Oyuncular: Lola CrÉton, Sebastian Urzendowsky, Magne Brekke, özay Fecht

Senaryo: Mia Hansen-Løve

Gösterim Tarihi: 23 Mart 2012

Toprağın çocukları

çingene kampında yaşayan Karika, burası saldırıya uğrayınca yakınlardaki köy enstitüsünde öğrenim gören Cevher'in yardımıyla kurtulur. Cevher, kimsesiz kalan bu kızı enstitüye yerleştirerek ona yardım eder. Köy halkı, bu durumdan hiç ama hiç hoşnut değildir ve enstitüye çingeneyi kovmaları için baskı yaparlar.

Yönetmen: Ali Adnan özgür

Oyuncular: Erkan Can, Ufuk Bayraktar, Türkü Turan

Senaryo: Dilşah özdinç

Gösterim Tarihi: 30 Mart 2012

Kaynak: Womenist.net

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement