21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü - Son Dakika
Yerel

21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü

Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, Tarımsal Üretici Örgütlerinin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesinin Antalya'da 2 ilçe ve 15 köyde uygulanacağını belirterek, "Proje ile tarımsal işletmelerimizin daha rekabetçi hizmet verme kapasitesi gelişmiş olacak" dedi.

21.12.2015 16:17

Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, Tarımsal Üretici Örgütlerinin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesinin Antalya'da 2 ilçe ve 15 köyde uygulanacağını belirterek, "Proje ile tarımsal işletmelerimizin daha rekabetçi hizmet verme kapasitesi gelişmiş olacak" dedi.

21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü nedeniyle yazılı açıklama yapan Dallı, kooperatiflerin halkın birlik, beraberlik ve paylaşım bilincini geliştiren kurumlar olduğunu ve kooperatifler sayesinde birlikte iş yapabilme yeteneğinin geliştiğini kaydetti.

Türkiye'de tarım kooperatiflerinin faaliyetlerini 24 Nisan 1969 yılında kabul edilen 1163 sayılı Kooperatifler Kanununa göre yürüttüğünü belirten Dallı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kooperatifleri sadece kuruluş aşamasında desteklemediğini, kooperatifleri her türlü imkanlarıyla teşvik ettiğini ve uyguladıkları projelere destek verdiğini bildirdi.

Kooperatifçiliğin, toplumun ve sosyal ekonominin gelişmesi noktasındaki önemine işaret eden Dallı, "Kooperatifçilik ortakları için bir fayda unsuru, yöneticiler için bir ekonomik faaliyet, çalışanlar için bir iş kapısı, ülkemiz içinde bir kalkınma aracıdır" dedi.

Antalya genelinde tarımsal amaçlı 208 kooperatifin 31 bin 7 ortakla faaliyet gösterdiğini belirten Dallı, açıklamasına şöyle devam etti:

"Tarımsal Üretici Örgütlerinin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi adı altında başlayan yeni projede Antalya, Adana ve İzmir pilot il olarak seçildi. Tarımsal Üretici Örgütlerinin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Antalya'da 2 ilçe ve 15 köyde uygulanacak. Proje ile tarımsal işletmelerimizin daha rekabetçi hizmet verme kapasitesi gelişmiş olacak.  Bu proje, ilimiz tarımı ve üreticilerimiz için önemli bir kazanç olacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement