"28 Şubat'ı En Ağır Samsun ve OMÜ Yaşadı" - Son Dakika
Güncel

"28 Şubat'ı En Ağır Samsun ve OMÜ Yaşadı"

"28 Şubat\'ı En Ağır Samsun ve OMÜ Yaşadı"

Gazeteci Gülay Göktürk, "28 Şubat'ın balyozunu en ağır yiyen ve en ağır zulmünü yaşayan yerlerden biri de Samsun ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi'dir" dedi.

16.10.2012 22:23  Güncelleme: 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci Gülay Göktürk, 28 Şubat süreciyle ilgili yaptığı konuşmada, "28 Şubat'ın balyozunu en ağır yiyen ve en ağır zulmünü yaşayan yerlerden biri de Samsun ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi'dir" dedi.

Yarın Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenecek olan 'Demokrasinin Neresindeyiz' konulu konferansa konuşmacı olarak katılacak olan Gazeteci Gülay Göktürk, Aydınlar Ocağı'nda mini söyleşi yaptı. Göktürk, 28 Şubat sürecinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun'un zor günler yaşadığını söyledi. Samsun'a ve OMÜ'ye konuk olarak gelmekten çok memnun olduğunu dile getiren gazeteci Göktürk, 28 Şubat süreci döneminde yazdığı yazılardan dolayı birçok kez yargılandığını hatırlattı. Gazeteci Göktürk, "28 Şubat, ülkenin birçok yerinde farklı şekillerde yaşandı. O zamanlarda yakından izlediğimiz gibi 28 Şubat'ın en ağır yaşandığı ve zulmünü en ağır biçimde yaşattığı yerlerden biri de Samsun ve OMÜ idi. Ben bu konuda yazılar yazdım. Bu yazılar yüzünden yargılandım ve senelerce davalarım sürdü. Ben inanıyordum ki onlar yolcuydu, biz ise hancıydık. Yolcuların şu anda nerede olduğunu ve ne yaptığını kimse bilmiyor. Ama biz direnenler, yani Samsun'da direnenler ve İstanbul'dan destek veren bizler burada birlikteyiz. Biz hancıyız ve kalıcıyız. Halk her zaman kalıcıdır. Buraya bu duygularla geldim. O günlerin anılarını tazeleyeceğiz. Tabii onun ötesine de geçerek, bugün Türkiye'de askeri vesayetle yaşadığımız o büyük hesaplaşmanın ardından demokrasinin nerede olduğunu konuşarak tartışacağız" diye konuştu.

Samsun'da o dönemlerde yaşananları yarınki programda katılımcılardan dinleyeceğini söyleyen Gazeteci Gülay Göktürk, "Ondokuz Mayıs Üniversitesi, çok köklü bir üniversitedir. Ben Anadolu üniversitelerinin tıpkı Anadolu kaplanları gibi, akademiyanın sınıfsal karakterini değiştiren rolü üzerinde durmak istiyorum. Bu Türkiye'de devrim yaratan bir etki yarattı. Ayrıca önceden İstanbul ve Ankara üniversitelerinde yaratılan kast sistemi yüzünden akademiye giremeyen birçok Anadolu çocuğu, şimdi Türkiye'nin entelektüel zümresi içine girmeyi başardılar" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel '28 Şubat'ı En Ağır Samsun ve OMÜ Yaşadı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement