32. İstanbul Film Festivali 29 Mart Akşamı Başlıyor - Son Dakika
Güncel

32. İstanbul Film Festivali 29 Mart Akşamı Başlıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Akbank sponsorluğunda düzenlenen 32.İstanbul Film Festivali, 29 Mart Cuma akşamı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek bir açılış töreniyle başlıyor.

27.03.2013 17:19

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Akbank sponsorluğunda düzenlenen 32. İstanbul Film Festivali, 29 Mart Cuma akşamı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek bir açılış töreniyle başlıyor.

Mehmet Ali Alabora'nın sunuculuğunu üstlendiği 32. İstanbul Film Festivali Açılış Töreni'nde, Türkiye sinemasının unutulmaz isimlerinden oyuncu Ahmet Mekin, oyuncu Lale Belkıs, senarist Ayşe Şasa ile ülkemizin en önemli görüntü yönetmenlerinden Aytekin Çakmakçı'ya festivalin "Sinema Onur Ödülleri" takdim edilecek. Türkiye sinemasının başarılı isimleri Selma Ergeç, Nejat İşler ve Nazan Kesal'ın takdimleriyle gerçekleştirilecek açılış töreninde ayrıca festivalin dünyaca ünlü konukları oyuncu Patricia Arquette ve yönetmen Bille August da birer konuşma yapacak.

Açılış töreninin ardından 32. İstanbul Film Festivali, İspanyol yönetmen Pedro Almodovar'ın, başrollerini Carlos Areces, Raul Arevalo ve Javier Camara'nın paylaştığı, Penelope Cruz ile Antonio Banderas'ın da konuk oyuncu olarak yer aldığı son filmi "I'm So Excited"-Aklımı Oynatacağım'ın gösterimiyle başlayacak.

-200'ÜN ÜZERİNDE FİLM-

32.İstanbul Film Festivali, sinemaseverlere 20'nin üzerinde bölümde 200'ü aşkın filmin yanı sıra usta sinemacıların katılacağı söyleşiler, atölye çalışmaları ve sinema dersleriyle dolu iki hafta sunacak. Festival bu yıl 2012 ve 2013'ün parlak filmlerinden unutulmaz sinema klasiklerine, usta yönetmenlerin başyapıtlarından Ocak ayında Sundance ve Şubat'ta Berlin Film Festivali'nde prömiyeri yapılan filmlere, Altın Lale ve FACE yarışmalarından belgeseller ve çocuk filmlerine uzanan bir yelpazede izleyiciyle buluşacak. Festival programında "Kadın Hikayeleri" gibi yeni bir bölümün yanı sıra, uzun bir aranın ardından yeniden canlandırılan "Edebiyattan Beyazperdeye", Eylül'de başlayacak 13. İstanbul Bienali işbirliğiyle hazırlanan "Ben-Kentli Vatandaş Değil Miyim?" ve "Gerçek Mucizedir: Carlos Reygadas" gibi özel bölümler yer alıyor. Festival kapsamında sektörden her yıl daha çok ilgi toplayan Köprüde Buluşmalar'ın da sekizincisi düzenlenecek. - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 32. İstanbul Film Festivali 29 Mart Akşamı Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement