39 Yıllık Eşini Böbreğiyle Hayata Bağladı - Son Dakika
Güncel

39 Yıllık Eşini Böbreğiyle Hayata Bağladı

39 Yıllık Eşini Böbreğiyle Hayata Bağladı

Bursa'da 54 yaşındaki Sabriye Özü, 5 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz tedavisi gören eşi 56 yaşındaki eşi İhsan Özü'ne, böbreğini vererek sağlığına kavuşmasını sağladı.39 yıllık eşinin verdiği böbrekle yaşama tutunan İhsan Özü, "Evliliğimin 40'ıncı yılına eşimin bağışladığı böbrekle gireceğim.

02.01.2012 15:40

Bursa'da 54 yaşındaki Sabriye Özü, 5 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz tedavisi gören eşi 56 yaşındaki eşi İhsan Özü'ne, böbreğini vererek sağlığına kavuşmasını sağladı. 39 yıllık eşinin verdiği böbrekle yaşama tutunan İhsan Özü, "Evliliğimin 40'ıncı yılına eşimin bağışladığı böbrekle gireceğim. Eşim bana 40'ıncı yıl hediyesi olarak bir böbrek değil, bir hayat bağışladı" dedi.

Otomobil tamirciliği yapan ve böbrek yetmezliği nedeniyle 5 yıldır haftanın üç günü diyalize giren İhsan Özü'nün sağlık durumu son günlerde daha kötüye gitmeye başladı. Eşi Sabriye Özü'nün 5 yıldır yaptığı böbreğini verme teklifini her seferinde reddeden İhsan Özü, görme yetisini de kaybetmeye başladığını fark edince, bu teklife olumlu yaklaştı. Özü çifti, Acıbadem Bursa Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ne başvuru yaptı. Merkezde yapılan tetkiklerin ardından eşler arasında doku uyumu olduğu tespit edilerek, böbrek nakline karar verildi. Organ Nakil Merkezi Sorumlusu Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Oktay ve ekibi tarafından gerçekleştirilen böbrek nakli operasyonunun ardından İhsan Özü sağlığına kavuştu.

"40'INCI YILDA BANA BİR HAYAT BAĞIŞLADI"

Eşi Sabriye Özü'nün verdiği böbrekle hayata yeniden tutunan İhsan Özü, 14 Nisan'da evliliklerinin 40'ıncı yılını kutlayacaklarını belirterek, "O günü eşimin bana verdiği böbrek ile kutlayacağız. Kendisi bana sadece böbrek değil, bir hayat bağışladı. Şimdi eşim ve operasyonu gerçekleştiren tecrübeli ekip sayesinde kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum" dedi.

"İLK ANDAN İTİBAREN BÖBREĞİMİ VERMEYE HAZIRDIM"

Eşine bir an bile tereddüt etmeden böbreğininin birini veren 3 çocuk annesi Sabriye Özü, "Eşim diyalize girdikten sonra halsizlikten neredeyse kolunu bile kıpırdatamayacak hale geliyordu. Onu böyle çaresiz gördüğümüzde çok üzülüyorduk. Aslında ben daha ilk andan itibaren böbreğimi vermeye hazır olduğumu söylemiştim. Bu teklifimi 'Ben zaten hastayım, bir de sen de sağlığından olma' diyerek kabul etmiyordu. Ancak yılmadım ve onca yıl sonra nihayet nakil operasyonunu kabul ettirebildim. Biz imza atarken 'iyi günde de, kötü günde de beraberiz demiştik', bu hayatı beraber kurmuştuk. Eşim tekrar sağlığına kavuşacağı için çok mutluyum" diye konuştu.

IA/(FK/AK) - Bursa/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 39 Yıllık Eşini Böbreğiyle Hayata Bağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement