5. Uluslararası Marsyas Müzik, Kültür ve Sanat Festivali - Son Dakika
Yerel

5. Uluslararası Marsyas Müzik, Kültür ve Sanat Festivali

Festivalin 16 18 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleşeceği bildirildi.

12.05.2014 16:13

5. Uluslararası Marsyas Müzik, Kültür ve Sanat Festivali'nin 16-18 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleşeceği bildirildi.

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, yaptığı açıklamada, festivalin 5. kez yapılacağını ifade etti.

Dünyada ilk müzik yarışmasının Dinar'da yapıldığının bu yıl tescil edileceğini belirten Acar, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıllara göre çok daha güzel bir festival olacak. Bu sene ki festivalimize katılım çok daha yüksek olacaktır. Flüt yarışmalarıyla başlayacak olan festivalimiz sempozyumlar, paneller, resim, seramik ve fotoğraf sergimiz ile devam edecek. Afyon Kocatepe Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz festivalimizde, vatandaşlarımız müziğe ve konserlere doyacak. Tam anlamıyla müzik ziyafetlerinin verileceği programda, her zevke uygun müzik türleri yer alacak."

Festivalin önemine değinen Acar, açıklamasında şunlara yer verdi:

"İlkini 2009 yılında gerçekleştirdiğimiz festivalimizin 5'incisini düzenlemekten büyük onur ve mutluluk duyuyoruz. İlçemizi ve Afyonkarahisar'ımızı bölgede, ülkede ve dünyada tanıtmak adına çok önemli bir festival gerçekleştireceğiz. Efsanelerle ve tarihsel olaylarla dolu olan ilçemizin, tarihi kültür bakımından dünyaya tanıtacağız. Bu sayede de ilerleyen dönemlerde kültür turizminin ilçemizde yapılmasını sağlayacağız." - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 5. Uluslararası Marsyas Müzik, Kültür ve Sanat Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement