50. Kütüphane Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

50. Kütüphane Haftası Etkinlikleri

Diyarbakır'da 50. Kütüphane Haftası etkinlikleri Dicle Üniversitesi'nde düzenlenen törenle başladı.

01.04.2014 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da 50. Kütüphane Haftası etkinlikleri Dicle Üniversitesi'nde düzenlenen törenle başladı.

Törene Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ve davetliler katıldı.

Vali Kıraç, törende yaptığı konuşmada, bir toplumun çağdaşlık ölçüsünün, bireylerin kitap okumasıyla doğru orantılı olduğunu söyledi.

"Halk kütüphaneleri okuma ve araştırma alışkanlığını geliştiren, düşün ve bilgi ürünlerinin insanlar arasında paylaşılmasını sağlayan, düşünce özgürlüğünün kaynağını oluşturan kuruluşlar olması sebebiyle halkın üniversiteleridir" diyen Kıraç, kütüphanelerin her yaşta, dilde, eğitim derecesinde, politik ve dini görüşte, ücretsiz ve serbestçe yararlandığı, toplumun sosyal kalkınmasına yardımcı olan kültürel, eğitici, dinlendirici, eğlendirici etkinliklerin yapıldığı merkezler olduğunu belirtti.

Gelişmiş toplumlarda okuma alışkanlığının fazla olduğunu kaydeden Kıraç, Diyarbakır'da geçen yıl İl Halk Kütüphanesi'nden 389 bin kişinin yararlandığını, 142 bin ödünç kitap verildiğini bildirdi.

Kıraç, sözlerini edebiyatçı ve yazar Ali Emiri, Süleyman Nazif, Ziya Gökalp, Ahmed Arif, Cahit Sıtkı Tarancı ve Sezai Karakoç'u anarak bitirdi.

Daha sonra kütüphanelerden en çok yararlananlara plaket verildi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 50. Kütüphane Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement