50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması filmlerinden "Kusursuzlar", izleyiciyle buluştu

09.10.2013 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması filmlerinden "Kusursuzlar"ın galası yapıldı.

Antalya Kültür Merkezi'ndeki gösteriminin ardından düzenlenen söyleşide konuşan yönetmen Ramin Matin, filmin kadın duyarlılığıyla çekildiği yönündeki olumlu yorumlar üzerine, bu başarıyı senarist ve oyunculara borçlu olduğunu söyledi.

Filmde kardeşlik hikayesine yer verdiğini belirten Matin, kız kardeşlerin yaşadıkları travmayla nasıl başa çıktıklarını anlatmayı istediğini dile getirdi.

Filmin çekimlerinin yapıldığı Çeşme'yi de tekinsiz bir ortama çevirmeyi istediklerini ve bunu başardıklarını vurgulayan Matin, "Zaten hikayede kız kardeşler orada saklanıyor ve her dakika paranoya içindeler. O bağlamda Çeşme'yi o sıcaklığından koparmak istedik" dedi.

Matin, izleyicilerin filmdeki küfürlü konuşmaları eleştirmesi üzerine de "Gündelik konuşmada küfür maalesef var. Gençler küfrediyor kusura bakmayın" diye konuştu.

Senarist Emine Yıldırım, film üzerinde çalışmaya 5 yıl önce başladıklarına dikkati çekti. Kadın karakterlerin öne çıktığı bir hikaye yazmak istediğini, senaryosunda kardeşlik ilişkisine yer vermeyi planladığını kaydeden Yıldırım, "Kardeşlik çok ilginç bir ilişki türü. Çok büyük bir sevgi var, aynı zamanda kıskançlık, nefret de çıkabiliyor ortaya. Dünyada başka hiçbir ilişkide bu kadar gaddar olup, iki saniye sonra hiçbir şey olmamış gibi devam etmek olmuyor" dedi.

Filme başlamadan önce 2 ay psikoloğa gittiler

Filmde "Lale" karakterini canlandıran İpek Türktan Kaynak, çekimler başlamadan önce ablası "Yasemin"i canlandıran Esra Bezen Bilgin ile 2 ay psikoloğa gittiklerini anlattı. Her seansın ardından da doğaçlama yaptıklarını belirten Kaynak, "Her seansın ardından doğaçlamamız gerekiyordu. Bir gün İpek, beni Yasemin olarak aradı. Birden bire Lale olmak zorunda kaldım. Enteresan bir deneyimdi" diye konuştu.

Bir izleyicinin, filmin bir sahnesinde canlandırdığı panik atak krizini çok başarılı bulduğunu dile getirmesi üzerine Kaynak, şunları söyledi:

"Saldırgan ve kurban arasındaki ilişkide olumsuz anlamda da olsa ortak bir enerji doğuyor. Kurban saldırganın enerjisini alıyor. Travma tekrar tetiklendiğinde ki bu erkek arkadaştan gelen bir tepki veya bardağın düşüşü bile olabilir, kurban sinir krizi geçiriyor. Kriz anında da saldıranın enerjisini alıyor ve onu yansıtıyor. Biz de bunun üzerine gittik."

Filmde "Yasemin" karakterini canlandıran oyuncu Esra Bezen Bilgin de kız kardeşleri canlandırmanın kendisi için zor olmadığını, oynadığı karakterden keyif aldığını söyledi. Bilgin, rol arkadışı İpek Türktan Kaynak'ın da kendisinin de birer kız kardeşi olduğunu ifade ederek, "Kardeşler arasındaki aşk-nefret ilişkisini biliyoruz. Birbirimizde de onu bulduk. Kolay oldu" diye konuştu.

Oyuncu Suna Selen, senaryonun kendisine cazip geldiğini, filmde yer almak istediğini dile getirdi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement