8. Kuzugöbeği Mantar Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

8. Kuzugöbeği Mantar Festivali

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, 8. Kuzugöbeği Mantar Festivali başladı.

15.04.2016 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, 8. Kuzugöbeği Mantar Festivali başladı.

Yeşilüzümlü Mahallesi'nde düzenlenen festivalin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye'nin diğer turizm bölgelerine göre milli değerlerini koruyan bir bölge olduğunu söyledi.

Yeşilüzümlü halkının ellerindeki değeri markalaştırma yolunda ciddi bir mesafe aldığını ifade eden Kaymakam Çalık, şöyle konuştu:

"Turizmin daha ileriye götürülmesi için tanıtıma önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu değerlerimizi ülke içinde ve dışında ciddi manada tanıtmamız lazım. Hedefimiz de bu olmalı. Kurum ve kuruluşlarımızla her yönüyle turizme hazırız. Asayiş ve güvenlikten hiçbir endişemiz yok. Bütün çalışanlarımız, canla başla görevlerini yerine getiriyorlar. Terörün istediği bir endişe yaratmak. Buna hiçbir zaman prim verilmeyecek."

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, turizmin Fethiye'nin olmazsa olmazı olduğunu, şartların olumsuz olmasına rağmen mücadeleye devam edileceğini belirtti.

Turizm sezonunun iyi geçeceğini umut ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Saatcı, "Bütün sektör, elinden geleni yapıyor. Bu çabanın karşılıksız kalacağına inanmıyorum." dedi.

Saatcı, festivalin sadece kuzugöbeği etkinliği değil, doğaya, çevreye, çevresel değerlere sahip çıkma, kadim Anadolu topraklarının binlerce yıldır bıraktığı değerlere sahip çıkma, onları savunma etkinliği olduğunu söyledi.

Fethiye Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Yeşilüzümlü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğinde düzenlenen festivalde, vatandaşlara kuzugöbeği çorbası ikram edildi.

Festival alanında, kadınların dokuma tezgahlarında dokuduğu "dastar bezi", yöresel el sanatları ve yiyecekler satışa sunuldu.

Bazı mahalle sakinleri de, ormandan topladıkları kuzugöbeği mantarının kilogramını 100 liradan satışa sundu.

Festival, çeşitli etkinliklerle 3 gün devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 8. Kuzugöbeği Mantar Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement