8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Yerel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle kadınlara verilen yemeğin ardından yılın kadınına altın verildi.

08.03.2014 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle kadınlara verilen yemeğin ardından yılın kadınına altın verildi.

Polisevinde düzenlenen yemeğe Vali Vedat Büyükersoy'un eşi Zehra Kadriye Büyükersoy, Belediye Başkanı Necmettin Dede'nin eşi Yıldız Dede, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu ile sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti kadın temsilcileri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Hamdullah Karasu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle programı tertip ettiklerini söyledi. Karasu, programa görüş ayrımı yapmaksızın tüm siyasi parti kadın kolları ile sivil toplum kuruluşu kadın temsilcilerini davet ettiklerini belirtti.

Daha sonra konuşan Zehra Kadriye Büyükersoy ise, kadının önemine dikkat çekti. Kadının kardeş, evlat, eş ve anne olduğunu dile getiren Büyükersoy şöyle konuştu; "Kadın, hayatın hangi evresinde olursa olsunlar, sevgilerini, şefkatlerini karşılıksız vermeleri en zor şartlarda bile sabırlı olmaları ve fedakarlıkları ile en ağır rolleri üstlenmişlerdir. Bu sebeptendir ki, kadının önemi azımsanmayacak kadar büyüktür. Biz Müslümanlar için Peygamber Efendimizin (SAV) 'Cennet Annelerin Ayakları Altındadır' Hadis-i Şerif'i İslamiyet'in kadın ne kadar değer verdiğinin apaçık ifadesidir. Dolayısıyla kadın şiddete değil, sevgiye, aşağılanmaya değil, değer görmeye layıktır."

Kadına şiddetin olduğu, ikinci sınıf görüldüğü toplumun asla ileriye gidemediğini vurgulayan Büyükersoy, "Kız çocuklarımızın aile kurup o ailenin temel direğinden biri, çocukların rol modeli olacaklarını düşünürsek, nesillerimizin çok sağlam ve kaliteli olması için, biz büyüklere düşen görev, kızlarımızın da eğitim ve öğrenimlerinin tamamlatıp, fiziki ve kişisel gelişimleri de evliliğe müsait olduktan sonra izdivaçlarını izin vermeliyiz. Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum diyor, bu duygular hepimizin kadınlar gününü kutlarım" dedi.

Programda ayrıca Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) İlahiyat Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Ramazan Şahan, 'İslamiyet'te Kadının Rolü' konulu bir konuşma yaptı.

Tören, görme engelli eşi ve çocuklarına bakan Ağartı köyünden Ümmügülsüm Sakızcı yılın kadını seçildi. Ümmügülsüm Sakızcı'ya Zehra Kadriye Büyükersoy tarafından altın hediye edildi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement