9. Cumhurbaşkanı Demirel'in Vefatı - Son Dakika
Politika

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in Vefatı

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatına ilişkin, "Rahmetli Demirel iktidara, siyasi güce ulaşmak için bütün gücüyle mücadele eden ama o güce ulaştıktan sonra da o gücün kendisini zehirlemesine izin vermeyen, hukuktan ve demokrasiden hiçbir zaman sapmamış olan bir siyasetçi, aynı zamanda büyük bir devlet adamıydı" dedi.

17.06.2015 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatına ilişkin, "Rahmetli Demirel iktidara, siyasi güce ulaşmak için bütün gücüyle mücadele eden ama o güce ulaştıktan sonra da o gücün kendisini zehirlemesine izin vermeyen, hukuktan ve demokrasiden hiçbir zaman sapmamış olan bir siyasetçi, aynı zamanda büyük bir devlet adamıydı" dedi.

Yılmaz, Viyana'da tedavi gören eşinin yanına gitmek için geldiği Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına Demirel'in vefatından dolayı üzgün olduğunu söyledi.

Demirel'e Allah'tan rahmet, Türk milleti ve tüm yakınlarına başsağlığı dileyen Yılmaz, Demirel ile hem siyasi mücadele yaptıklarını hem de beraber çalıştıklarını belirtti.

Yılmaz, Demirel'in iktidara ve siyasi güce ulaşmak için bütün gücüyle mücadele ettiğini ifade ederek, "Ama o güce ulaştıktan sonra da o gücün kendisini zehirlemesine izin vermeyen, hukuktan ve demokrasiden hiçbir zaman sapmamış olan bir siyasetçiydi. Aynı zamanda büyük bir devlet adamıydı. Onu tanımaktan, onunla beraber çalışmış olmaktan dolayı mutluyum. Zannediyorum ki milletimiz de onu hiç unutmayacak" diye konuştu.

Bugün yaşanan siyasi ve güncel gelişmeler ışığında Demirel'den dinlediği anekdotu aktarmak istediğini belirten Mesut Yılmaz, şunları kaydetti:

"Zannediyorum 1963 yılında, rahmetli İnönü hükümete başkanlık ederken, Sayın Demirel de Adalet Partisi Genel Başkanı'ydı. O tarihte Meclis'te hükümeti düşürmek için gerekli çoğunluğu sağlamışlar ve muhalefet partileri olarak, o zamanki cumhurbaşkanı rahmetli Cevdet Sunay'dan randevu almışlar. Cevdet Sunay da bütün parti liderlerini davet etmiş. Rahmetli İnönü dahil bütün parti liderleri Çankaya Köşkü'nde toplanmış. Sunay, önce sözü Demirel'e vermiş. Demirel, 'bu hükümetten memnun olmadıklarını, bu hükümeti değiştirmek istediklerini, bunun için de çoğunluğu sağladıklarını' dile getirmiş. Sunay, daha sonra rahmetli İnönü'ye söz vermiş. Rahmetli İnönü, çok kısa bir ifadede bulunmuş, 'Bu toplantının yeri burası değildir. Meclis'in kurulduğu yer de Meclis'in düşürüleceği yer de Meclis'tir. Cumhurbaşkanı bu işe taraf değildir' demiş. Sonra Demirel bana, 'Haklıydı İnönü, hiçbir şey söyleyemedik. Toplantı da orada bitti' demişti."

Yılmaz, THY'e ait tarifeli uçakla Viyana'ya hareket etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 9. Cumhurbaşkanı Demirel'in Vefatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement