9. İdefix Sanal Kitap Fuarı Sona Erdi - Son Dakika
Kültür Sanat

9. İdefix Sanal Kitap Fuarı Sona Erdi

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen fuarda 660 bin adet kitap, okurlarla buluştu.

27.12.2011 13:26  Güncelleme: 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en büyük online kitap satıcısı idefix.com'un düzenlediği ve geleneksel hale gelen Sanal Kitap Fuarı sona erdi.

9. İdefix Sanal Kitap Fuarı'nın en çok satan kitabı ise İskender Pala'nın kaleme aldığı "Od" oldu.

İdefix'in düzenlediği ve artık bir klasik haline gelen Sanal Kitap Fuarı'nın dokuzuncusu sona erdi. 21 Kasım-21 Aralık tarihleri arasında süren fuar boyunca toplam 660 bin adet kitap, okuyucular tarafından satın alındı. Tam bir edebiyat şöleninin yaşandığı idefix'in Sanal Kitap Fuarı bu sene 3 milyon kişi tarafından ziyaret edildi ve en çok ziyaret edilen kitap fuarı oldu! 1014 yayınevinin 90.000 farklı kitabı %70'e varan indirimlerle okurlara sunuldu. 90.000 farklı kitaptan 1 milyon adet stok tuttuklarını belirten idefix Direktörü Bora Ekmekçi, siparişleri %90 oranla aynı gün kargoya teslim ettiklerini bildirdi. Ayrıca, idefix 9. Sanal Kitap Fuarı'nda İskender Pala, Yaşar Kemal, İhsan Oktay Anar, Hakan Günday, Murathan Mungan, Paulo Coelho, Umberto Eco, Gabriel Garcia Marquez, Susanna Tamaro gibi önemli yazarlar kitaplarını idefix üyeleri için imzaladılar.

En çok sipariş Istanbul, Ankara ve İzmir'den...

Sanal Kitap Fuarı'nda geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 81 ilden kitap siparişi verildi. Ayrıca 34 farklı ülkeden de alışveriş gerçekleşti.

Ödüllü Alıntı Yarışması sonuçlandı!

Sanal Kitap Fuarı'nın müdavimleriyle renklenen ödüllü bilgi yarışmasının kazananları da fuarın sona ermesiyle birlikte açıklandı. 42 sorudan oluşan ve tam 20 gün süren "edebiyat sınavı"nın sonucunda 39 soruyu doğru yanıtlayan Doğan Tuncer, iPad2'nin sahibi oldu. 38 soruyu doğru cevaplayarak ikinci olan bir diğer kişi ise Reeder 2 E-kitap Okuyucu kazandı. Üçüncü ise Booken Cybook Orizon E-kitap Okuyucu ile ödüllendirildi. İlk 10'a giren diğer yarışmacılara ve gün birincilerine ise Booken Cybook Opus E-kitap Okuyucu hediye edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 9. İdefix Sanal Kitap Fuarı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement