%94 başarı sağlayan korona aşısı Moderna: Veriler, aşının tüm yaş gruplarında kalıcı bağışıklık sağlayabileceğini gösterdi - Son Dakika
Sağlık

%94 başarı sağlayan korona aşısı Moderna: Veriler, aşının tüm yaş gruplarında kalıcı bağışıklık sağlayabileceğini gösterdi

ABD'li biyoteknoloji şirketi Moderna, taşıyıcı RNA teknolojisiyle geliştirdikleri korona aşısına ilişkin gelen son verilerin tüm yaş gruplarında kalıcı bağışıklık potansiyeli sunduğunu açıkladı. Aşı, bazı ciddi vakalarda %100 etkinlik göstermişti.

05.12.2020 07:42  Güncelleme: 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koronavirüs aşılarına ilişkin devam eden çalışmalar sonrası yeni detaylar ortaya çıkıyor. Moderna, aşı çalışmasına ilişkin gelen son verilerin ilk doz uygulandıktan 119 gün, ikinci doz uygulandıktan 90 gün sonra tüm yaş gruplarında kalıcı bağışıklık potansiyeli sunduğunu açıkladı.

FAZ-1 VERİLERİ UMUT VERDİ

Şirketin internet sitesinde yayımlanan açıklamada Moderna Medikal Direktörü Tal Zaks, "Faz-1 verileri koronavirüs aşımızın tüm yaş gruplarında kalıcı bağışıklık sağlayabileceğini gösterdi" ifadelerini kullandı.

Şirket yıl sonuna kadar ABD'de 20 milyon doz aşı arz etmeyi hedeflerken, 2021'in ilk çeyreğinde küresel olarak 100-125 milyon doz aşı sağlamayı planlıyor. Bu aşıların 85-100 milyon dozu ABD için planlanırken, geriye kalan bölümü diğer ülkelere arz edilecek.

CİDDİ VAKALARDA % 100 ETKİNLİK SAĞLADI

ABD'li biyoteknoloji şirketi Moderna, geliştirdikleri koronavirüs aşısının hiçbir komplikasyonla karşılaşmadığını, yüzde 94,1'lik başarı oranıyla acil kullanım iznine başvurulacağını açıklamıştı. Ciddi vakalarda ise bu oranın yüzde 100 olduğu belirtilmişti.

%94 başarı sağlayan korona aşısı Moderna: Veriler, aşının tüm yaş gruplarında kalıcı bağışıklık sağlayabileceğini gösterdi

Son Dakika Sağlık %94 başarı sağlayan korona aşısı Moderna: Veriler, aşının tüm yaş gruplarında kalıcı bağışıklık sağlayabileceğini gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de kurusıkı tabanca oyunu faciayla sonuçlandı
    23:55 Kayseri'de kurusıkı tabanca oyunu faciayla sonuçlandı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde, oynadıkları kurusıkı tabancanın ateş alması sonucu yaralanan 2 çocuk hastaneye kaldırıldı. Yavuzlar Mahallesi İmar Sokak'ta, C.A. (16) ve arkadaşı O.D. (16) bahçede kurusıkı tabanca ile oynarken silah ateş aldı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı çocuklar, ambulansla Kayseri Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Kemik Kanseri Hastası Çocuğun Tedavisi İçin Yardım Bekleniyor
    22:12 Kemik Kanseri Hastası Çocuğun Tedavisi İçin Yardım Bekleniyor

    Yabancı uyruklu bir çocuk, kemik kanseri nedeniyle bir bacağını kaybettikten sonra diğer bacağının kurtarılabilmesi için zorlu bir tedavi süreci yaşıyor. Hastaneye ulaşmak için saatlerce yolculuk yapmak zorunda kalan çocuk, tedavisini ağabeyiyle birlikte yaşadıkları Denizli'de devam ettirmek istiyor. Ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle yardım bekliyorlar.

  • ÇYDD Türkan Saylan Sağlık Sempozyumu düzenlendi
    21:36 ÇYDD Türkan Saylan Sağlık Sempozyumu düzenlendi

    Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Türkan Saylan Sağlık Sempozyumu'nu gerçekleştirdi. Sempozyumda mevcut sağlık sistemi üzerine değerlendirmeler yapıldı ve çözüm önerileri sunuldu. ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, öğrencilerle birlikte çalışacaklarını ve sorunları çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

  • Üsküdar Üniversitesi, Beyin Haritalama ve Tedavileri Derneği Kongresi'nde Türkiye'yi temsil etti
    21:24 Üsküdar Üniversitesi, Beyin Haritalama ve Tedavileri Derneği Kongresi'nde Türkiye'yi temsil etti

    Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan başkanlığındaki araştırma ekibi, Beyin Haritalama ve Tedavileri Derneği Kongresi'nde Türkiye'yi temsil etti. Üniversite, sinirbilim alanındaki çalışmaları ve kişiselleştirilmiş tedavi stratejileri üzerine sunumlar gerçekleştirdi.

  • Aşırı sıcak havaların erkeklerin doğurganlığını olumsuz etkilediği ortaya çıktı
    19:59 Aşırı sıcak havaların erkeklerin doğurganlığını olumsuz etkilediği ortaya çıktı

    Singapur'da yapılan bir araştırma, aşırı sıcak havaların erkeklerin doğurganlığını olumsuz etkilediğini ortaya koydu. Singapur Ulusal Üniversitesi'nde gerçekleştirilen çalışmada, 818 erkekten alınan sperm örnekleri üzerinde yapılan incelemelerde, aşırı sıcak havanın sperm sayısı ve yoğunluğu üzerinde olumsuz etkileri olduğu tespit edildi. Ayrıca, sıcak havaya maruz kalan erkeklerde üreme hücrelerinin hareketliliğinin azaldığı belirlendi. Araştırmacılar, iklim değişikliğiyle birlikte gelecekte havanın daha da sıcak olacağını ve bu durumun doğurganlık üzerindeki etkilerinin daha da artabileceğini vurguladı.


Advertisement