ABD'de 24 saat dolmadan ikinci saldırı! "Her yerde ölü insanlar var" - Son Dakika
Güncel

ABD'de 24 saat dolmadan ikinci saldırı! "Her yerde ölü insanlar var"

ABD'de Texas eyaletinde bir AVM'ye düzenlenen ve 20 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının birkaç saat sonrasında bu kez Ohio eyaletinde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 9 kişinin hayatını kaybettiği, 16 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

04.08.2019 10:02  Güncelleme: 12:36

ABD'nin Ohio eyaletindeki Dayton kentinde silahlı saldırı meydana geldi. Reuters'ın aktardığına göre saldırıda en az 9 kişi hayatını kaybetti. 16 kişi ise yaralandı.

24 SAAT DOLMADAN İKİNCİ SALDIRI

ABD'nin Texas eyaletindeki bir AVM'de düzenlenen ve 20 kişinin öldüğü, 40 kişinin de yaralandığı silahlı saldırının birkaç saat sonrasında, Ohio eyaletindeki Dayton şehrinin Oregon bölgesinde ikinci silahlı saldırı düzenlendi.

ABD'de 24 saat dolmadan ikinci saldırı!

Yerel medya, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği bilgisini geçerken, saldırganın polis tarafından etkisiz hale getirildiği aktarıldı. Sağlık ekiplerinin olay yerine sevk edildiği duyuruldu.

ABD'de 24 saat dolmadan ikinci saldırı!

"HER YERDE ÖLÜ İNSANLAR VAR"

Saldırı sonrası çekim yapan kişinin "Her yerde ölü insanlar var" dediği duyuldu.

"SALGIRGAN AĞIR SİLAHLI BEYAZ BİR ERKEK"

Gazeteci Derek Myers, saldırganın ağır silahlı beyaz bir erkek olduğunu yazdı. Polis ve FBI (Federal Soruşturma Bürosu) ekipleri olay yerinde incelemelerini sürdürüyor.

ABD TEKSAS'DAKİ SALDIRIYLA SARSILMIŞTI

ABD'nin Teksas eyaleti Valisi Greg Abbott, El Paso kentindeki alışveriş merkezinde düzenlenen silahlı saldırıda 20 kişinin yaşamını yitirdiğini, 26'sının da yaralandığını açıklamıştı.

TRUMP'TAN TEKSAS'DAKİ SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan da konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapılmış, Başkan Donald Trump'ın saldırıya dair bilgilendirildiği ve konuyu yakından takip ettiği belirtilmişti.

ABD'de 24 saat dolmadan ikinci saldırı!

MANİFESTOSU ORTAYA ÇIKMIŞTI

ABD'nin Texas eyaletinin en büyük kentlerinden olan El Paso'da Cielo Vista isimli alışveriş merkezinde silahlı saldırıyı düzenleyen Patrick Crusius (21), saldırıdan önce yazdığı manifestoda "Genel olarak Christchurch saldırganını ve onun manifestosunu destekliyorum. Bu saldırı, Texas'taki Hispanik istilasına karşı bir yanıt. Kışkırtıcı olanlar onlar, ben değilim. Ben bu kültürel ve etnik istila sebebiyle ülkemi koruyorum. Sebeplerim kişisel değil. Kısaca, ABD içten içe çürüyor ve bunu barışçıl yollarla durdurmak imkânsız. Rahatsız edici gerçek şudur ki, liderlerimiz, hem Demokratlar, hem de Cumhuriyetçiler, bizleri yıllardır yüzüstü bırakıyor" ifadelerine yer vermişti.

ABD\'de 24 saat dolmadan ikinci saldırı! "Her yerde ölü insanlar var"
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD'de 24 saat dolmadan ikinci saldırı! 'Her yerde ölü insanlar var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • Digorlu Mahmut : Bakalım acısını nereden çıkaracak şetan abd. 95 98 Yanıtla
  • Harika: Allah, bütün dünyaya kan kusturan abd terör devletini yerle bir etsin inşallah. 90 80 Yanıtla
  • ABD de katliam : Atalarımızın dedın gıbı ne ekersen onu biçersin yegen. ABD KENDI vatandaşına olanları görsünde dünya üzerinde müslümanlar üzerinde oynadı oyunları katliamları son versin ölenler hep sucsuz lar ama İslamı suclamakdan müslümanları öldürmekten vazgeçsin Dünya silahsız olacaksa ABD tavrından vaz gecsın. Ewet Endişeliyiz ABD adına ama. 66 76 Yanıtla
  • IM: DEMEKKI NE KADAR GÜÇLÜ OLURSAN OL HER ŞEYE GÜCÜN YETMIYORMUS. 65 74 Yanıtla
    Hahaha: Gücümü yetmiyor yoksa göz mü yumuyor. Mesela 11 eylül saldırısının olacağını ABD hükümeti gerçekten bilmiyor muydu ? 22 44
  • cvbjnkmlş: adamların umrunda bıle degıl ınsan ölmus zaten cogunuda bılıyorlar aslında adamların ınsan ölmesı umrunda olsa mazluma bomba atmazlardı surıyede.o mazlumların ahı cıkar ıns 37 55 Yanıtla
  • Dogru soyleyen amca: Kendileri yapıp radıkal İslamci üzerine atıp planlarını sergiliyorlar. Bakalım bu saldırının faturası nereye kesilecek 42 48 Yanıtla
  • birisi: Endişeliyiz 26 6 Yanıtla
  • Yeter : Kıyamet kopsada rahatlasa şu millet 7 18 Yanıtla
  • mert: sen yıllarca afrıkadan ınsan sömur tıcaret sömur surıyede ınsan katlet alma mazlumun ahını cıkar aheste aheste urettıgınız o sılahlar sızınde ınsanınızı vuru işte. 24 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement