ABD'li bilim insanları katmanlı maske takmayı önerdi: Koronaya karşı yüzde 90 koruma sağlıyor - Son Dakika
Dünya

ABD'li bilim insanları katmanlı maske takmayı önerdi: Koronaya karşı yüzde 90 koruma sağlıyor

ABD'li bilim insanları, cerrahi yüz maskesinin üzerine ekstra bir bez maske katmanı takılmasının koronavirüse karşı yüzde 90'a varan koruma sağladığını açıkladı.

28.01.2021 10:45  Güncelleme: 11:06

ABD'nin önde gelen kurumlarından Virginia Tech Üniversitesi'nde görevli bilim insanları, hastalığa yakalanmamak için maskenin nasıl takılması gerektiği ile ilgili kapsamlı bir araştırma hazırladı.

YÜZ ÜÇ KATMANLI BİR ŞEKİLDE KAPATILMALI

Bilim insanları üç katmanlı bir şekilde yüzün kapatılması gerektiğini açıklayarak, "Cerrahi yüz maskesinin üzerine ekstra bir bez maske katmanı takılırsa bulaşıcı partiküllere karşı yüzde 90'a varan koruma sağlanabilir" ifadesini kullandı.

Özellikle ABD'nin önde gelen bilim insanlarından Dr. Anthony Fauci maskeyi böyle kullanırken, bu şekilde maske takmanın havadaki damlacıkların bulaşması riskini de ciddi ölçüde azalttığı kaydedildi.

ABD'li bilim insanları katmanlı maske takmayı önerdi: Koronaya karşı yüzde 90 koruma sağlıyor

FAUCI KATMANLI MASKE TAKMANIN ÖNEMİNE DEĞİNMİŞTİ

Pazartesi günü NBC'nin TODAY isimli programına katılan Fauci, katmanlı maske takmanın öneminden bahsetmişti. Fauci, "Eğer fiziksel olarak bir katman daha eklerseniz, bu durum mantıken çok daha etkili bir maske kullandığınız anlamına gelir. Bu sebeple birçok insanın iki maske taktığını görüyor olabilirsiniz" dedi.

ABD\'li bilim insanları katmanlı maske takmayı önerdi: Koronaya karşı yüzde 90 koruma sağlıyor

Son Dakika Dünya ABD'li bilim insanları katmanlı maske takmayı önerdi: Koronaya karşı yüzde 90 koruma sağlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • insan: ne kadar boş iş varsa amerika ve onu işbirlikçilerinden cıkıyor maske öldürür diyordunuz maaaske öldürür 3 6 Yanıtla
  • Koronasavar: Benim arkadaş da "abi çift maske tak ben hep çift takıyorum " dedi bir gün sonra Corona oldu. Enteresan. 6 2 Yanıtla
  • Good : Good morning after supper America!!!! 3 4 Yanıtla
  • Sibel: Almanyada bez maskeler otobüs alisverislerde yasaklandi bunlar veya ffp2 maskesi takiyoruz yasak 2 1 Yanıtla

Advertisement