ABD Medyası: Nuri Bilgi Ceylan Dev İsimleri Geride Bıraktı - Son Dakika
Dünya

ABD Medyası: Nuri Bilgi Ceylan Dev İsimleri Geride Bıraktı

Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın, "Kış Uykusu" adlı filmiyle 67'inci Cannes Film Festivali'nde "Altın Palmiye" alması yabancı medyada yankılandı.

25.05.2014 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın, "Kış Uykusu" adlı filmiyle 67'inci Cannes Film Festivali'nde "Altın Palmiye" alması yabancı medyada yankılandı. Amerika'nın Sesi (VOA), "Altın Palmiye 32 yıl sonra yeniden Türkiye'nin" başlığını kullandığı haberinde "Nuri Bilgi Ceylan, sinemanın dev isimlerini geride bıraktı" diyor.

VOA, 1982 yılında Yılmaz Güney'in ardından Türkiye'den Altın Palmiye kazanan ikinci yönetmen olduğunu belirttiği Nuri Bilgi Ceylan'ın zaferini, "Yıllardır Cannes'da, en iyi yönetmen, juri özel ödülü ve büyük ödül alarak adım adım Altın Palmiye'ye yaklaşan Nuri Bilge Ceylan, sinemanın dev isimlerini geride bırakarak, sonunda "Kış Uykusu' ile Cannes'ın en iyisi seçildi. Nuri Bilge Ceylan ödülünü Gezi olaylarında yaşamını yitiren Türk gençlerine adadı" sözleriyle değerlendiriyor. Haberde şöyle devam ediliyor:

" Fransa'nın Cannes kentinde yapılan 67'inci Uluslarararası Cannes Film Festivali'den sonunda beklenen haber geldi. Cannes'da filmi gösterildikten sonra, pek çok sinema eleştirmeni tarafından "favori' olarak tanımlanan Ceylan son güne kadar favori isimler arasında kaldı. Haluk Bilginer'in oynadığı " Aydın' karakteriyle Türk aydınının çıkmazını ve iç kavgalarını anlatan 3 saat 16 dakikalık filmi izleyen sinema eleştirmenleri, "Film öyle akıcıydı ki, 3 saat nasıl geçti anlamadık. Ceylan, yeni "Türk Bergman'ı' yorumlarını yapınca Ceylan'ın adı son ana kadar, Mike Leigh, Xavier Dolan ve Jean Luc Godard ile birlikte Altın Palmiye'nin favorileri arasında anıldı."

-"ÖLEN TÜRK GENÇLERİNE ADIYORUM"-

VOA, tüm ödüllerin dağıtılmasının ardından sıra gecenin en büyük isimlerine geldiğinde, yönetmen Quintin Tarantino ve ünlü oyuncu Uma Thurman'ın, Altın Palmiye ödüllerini vermek üzere sahneye geldiğini, Jüri Başkanı Jane Champion'un da, ödülü "Kış Uykusu" filmine verdiklerini açıklayınca salondan "büyük alkış koptuğunu" anlatıyor.

Diğer ödül kazanan isimlerin tersine kısa ve öz konuşmayı tercih ettiğini belirttiği Ceylan'ın kullandığı "Bu ödülü birilerine adamak istiyorum. Ödülümü son bir yıl boyunca yaşanan olaylarda hayatını kaybeden tüm Türk gençlerine adıyorum" sözlerine vurgu yapıyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya ABD Medyası: Nuri Bilgi Ceylan Dev İsimleri Geride Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement