Almanya'da ABD'li Şirketlerin Casusluk Yaptığı İddia Edildi - Son Dakika
Güncel

Almanya'da ABD'li Şirketlerin Casusluk Yaptığı İddia Edildi

Almanya\'da ABD\'li Şirketlerin Casusluk Yaptığı İddia Edildi

Almanya'daki yaklaşık 90 özel Amerikan şirketinin, CIA, NSA ve Amerikan ordusu ile çalışarak istihbarat faaliyetlerinde bulunduğu iddia edildi.

30.10.2013 19:53  Güncelleme: 20:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'daki yaklaşık 90 özel Amerikan şirketinin, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) ve Amerikan ordusu ile çalışarak istihbarat faaliyetlerinde bulunduğu iddia edildi.

Alman Stern dergisinin internet sitesinde yayımlanan araştırmada, son 10 yılda Amerikan şirketlerinin Almanya'da istihbarat ağını genişlettiği bildirildi.

Yaklaşık 90 özel Amerikan şirketinin ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) ve Amerikan ordusu ile çalıştığı vurgulandı.

Araştırmada, işbirliği yapan şirketlerin birçoğunun destekleyici servis hizmeti, enformasyon ve komünikasyon, teknik bakım ve bina güvenliği hizmetleri sunduğu belirtildi.

Ülkedeki 30 şirketin düzenli şekilde casusluk yaptığına dikkat çekilen araştırmada, bu şirketlerin ajanların görevlerinin koordinesi ile elde edilen konuşmaların analizini yaptıkları kaydedildi.

NSA'nın eski sistem analisti Edward Snowden'ın eski işvereninin de bu şirketler arasında bulunduğu belirtilen araştırmada, 24 bin 500 işçiye sahip olan Booz Allen Hamilton Şirketi'nin de Almanya'da konuşlu bulunan Amerikan Hava Kuvvetleri için istihbarat bilgilerini analiz ettiği ifade edildi.

Amerika'nın, Stuttgart'tan Afrika'da insansız hava aracı operasyonlarını gerçekleştirdiği ve bunun koordinasyonunun "Africom" adlı komando birliğince yapıldığı, gözetleme ve güvenlikten de bu birliğin sorumlu olduğu belirtildi.

Araştırmada ayrıca Afrika ve Avrupa hava trafiğinin tümünün Ramstein kentindeki "Combined Air and Space Operation Center" tarafından kontrol edildiği iddia edildi. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da ABD'li Şirketlerin Casusluk Yaptığı İddia Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement