ABD Savunma Bakanı Panetta Mısır'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

ABD Savunma Bakanı Panetta Mısır'ı Ziyaret Etti

ABD Savunma Bakanı Panetta Mısır\'ı Ziyaret Etti

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, resmi temaslarda bulunmak üzere Mısır'a geldi.

31.07.2012 21:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, resmi temaslarda bulunmak üzere Mısır'a geldi.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Savunma Bakanı Hüseyin Tantavi ile bir araya gelen Panetta, daha sonra temaslarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Panetta, özellikle askeri alandaki ilişkilere işaret ederek, "Mısır ile yaklaşık 30 yıldır bölgesel istikrar eksenli sağlam, güçlü bir ilişki içindeyiz. Geçiş döneminde de aynı şekilde güçlü ve olumlu ilişkiler içinde olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Mısır'da yaşanan güvenlik sorunlarına vurgu yapan Panetta, yönetimin sivilleştirilmesi ve Washington yönetiminin desteğiyle bu problemlerin üstesinden gelinebileceğini ifade etti.

Savunma Bakanı Tantavi ile yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini belirten Panetta, "Sayın Tantavi'ye barışçıl ve meşru bir şekilde demokratik yönetime geçilmesi gerektiğini söyledim. Ayrıca kritik bir dönemde yönetimi devralan Tantavi'ye seçim sürecinin özgür, adil ve barışçıl bir ortamda gerçekleşmesine sağladığı katkıdan dolayı tebriklerimi ilettim " dedi.

Gelecek aylarda iktidarın tamamen sivillerin yönetiminde olmasını ümit ettiklerini ifade eden Panetta, Amerika'nın, Mısır halkının geçiş döneminde yaşadığı sıkıntılardan kurtulması ve toplumsal refaha ulaşması için ekonomik anlamda her zaman destek vermeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Muhammed Haşimi/Orhan Güvel

Yayıncı: Tarkan Demir - KAHİRE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Savunma Bakanı Panetta Mısır'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement