ABD ve İsrail'den Suriye'yi Vurma Planı - Son Dakika
Dünya

ABD ve İsrail'den Suriye'yi Vurma Planı

ABD ve İsrail\'den Suriye\'yi Vurma Planı

New York Times'ın iddiasına göre ABD ve İsrail, Suriye'yi vurma planlarını tartışıyor.

19.07.2012 16:21  Güncelleme: 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de 17 aydır devam eden ayaklanmanın en kritik dönemine girildiği bugünlerde Amerikan New York Times gazetesi, Pentagon ile İsrailli yetkililer arasında Suriye'nin vurulmasının masaya yatırıldığını ileri sürdü.

ACİL DURUM PLANI

Gazeteye göre Esed yönetiminin sonunun yaklaştığını hesaplayan ABD yönetimi, Suriye'nin, elinde bulunan kimyasal silahların kullanması olasılığına karşı bir acil durum planı geliştirdi.

ABD'li iki hükümet yetkilisine dayandırılan habere göre İsrail'in kimyasal sihah tesislerinin vurulması konusu, Pentagon ve İsrailli yetkililer arasında görüşüldü. Bir Beyaz Saray yetkilisi de Obama'nın güvenlik danışmanı Thomas E. Danilon'un geçtiğimiz hafta sonu İsrail'e giderek Suriye krizini görüştüğünü söyledi.

KİMYASAL KORKU

Acil durum planının temelinde Esed yönetiminin, son çare olarak kimyasal silahlara başvurma olasılığı yatıyor. Ancak New York Times'a göre Washington, İsrail'in, kimyasal tesisileri vurmasına sıcak bakmıyor. Gazeteye konuşan Amerikalı yetkililer, buna gerekçe olarak Şam yönetiminin, İsrail saldırısını fırsata çevirmesinden endişe ediyor.

"KIRMIZI ÇİZGİLER AŞILIR"

Gazeteye konuşan ABD'nin eski İsrail Büyükelçisi Martin Indyk, Esed'in kimyasal silah kullanmasının, kırmızı çizgilerin aşılacağı anlamına geleceğini ve krizin boyutunu bütünüyle değiştireceğini söyledi.

WASHINGTON'DAN GELEN İŞARETLER

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, dünkü basın toplantısında "Suriye hükümeti, elindeki kimyasal silah depolarını korumakla sorumludur. Uluslararası kamuoyu, bu sorumluluğu yerine getirmeyen her Suriye yetkilisine bunun hesabını soracaktır" demişti.

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta da Suriye krizinin kontrol çıktığı uyarısında bulunmuştu.

Kaynak: Diğer

Son Dakika Dünya ABD ve İsrail'den Suriye'yi Vurma Planı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement