Acısına Sahip Çıkan Bir Kahramanın Romanı, İyiyi ve Kötüyü Bilme Ağacı - Son Dakika
Güncel

Acısına Sahip Çıkan Bir Kahramanın Romanı, İyiyi ve Kötüyü Bilme Ağacı

Acısına Sahip Çıkan Bir Kahramanın Romanı, İyiyi ve Kötüyü Bilme Ağacı

Tecelli Sercan Sırma'nın İletişim Yayınları tarafından yayımlanan romanı İyiyi ve Kötüyü Bilme Ağacı, Ortadoğu'nun sorunları etrafında örülen, aşk, dostluk, savaş, iyilik ve kötülüğün birbiri içine geçtiği bir yolculuğu anlatıyor.

12.07.2018 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birinci Dünya Savaşı esnasında Erbil'e yerleşmeye karar veren bir İskoç askerin hatıratından yola çıkarak kaleme aldığı bu romanında yazar Tecelli Sırma, Britanya'dan Ortadoğu'ya uzanan bu yolculuğu tüm gerçekleriyle anlatıyor. Hatıratın yeniden kurgulanmasıyla ortaya çıkan roman, aşkın, savaşın, mutluluğun, acının harmanıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Siirt'in Pervari ilçesinde doğan yazar, kitabında ayrıca Osmanlı ordusunun Irak'ın Kut bölgesinde İngilizlere karşı kazandığı bir zafer olarak tarihe geçen "Kut'ül Amare"den bahsediyor. Dicle Nehri kıyısında, Kut'ül Amare şehri yakınlarında konuşlanmış İngiliz ordusu ve müttefiklerinin kuşatılmasıyla başlayan muharebeyi, kasabanın Osmanlı ordusu tarafından ele geçirilişini ve İngiliz birliklerinin tamamının esir alınmasıyla savaşın sona erişini farklı bir çerçeveden anlatan yazar, aşkla örülü soluksuz bir avantür sunuyor. Yazar, ayrıca kadim Mezopotamya'nın unutulmuş ve kaybolmuş inançlarını,halklarını ve onlara dair yaşantıları adeta bir sosyolojik kazı yaparcasına okura anımsatıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Acısına Sahip Çıkan Bir Kahramanın Romanı, İyiyi ve Kötüyü Bilme Ağacı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement