Adana Devlet Tiyatrosu'nda 30 Yıllık Nostalji - Son Dakika
Güncel

Adana Devlet Tiyatrosu'nda 30 Yıllık Nostalji

Adana Devlet Tiyatrosu\'nda 30 Yıllık Nostalji

Adana Devlet Tiyatrosu (ADT), kurulduğunda ilk sahneye koyduğu 'Yunus Emre' adlı oyunu, 30'uncu kuruluş yıl dönümünde yeniden oynuyor.

10.10.2011 10:48

Adana Devlet Tiyatrosu (ADT), kurulduğunda ilk sahneye koyduğu 'Yunus Emre' adlı oyunu, 30'uncu kuruluş yıl dönümünde yeniden oynuyor.

ADT Müdürü Fırat Demirağ, 11 Ekim'de izleyici karşısına çıkacak olan oyunu Zafer Kayaokay'ın yönettiğini, dekorunu Hakan Dündar, kostümünü Candan Günay, ışığını İbrahim Karahan ve müziğini de Mazlum Çimen'in yaptığını söyledi.

30 yıl önce ilk açıldığı sezonda ADT'de sahnelenen üç oyunu bu sezon yine sahneye koyacaklarını anlatan Demirağ, ayrıca Yılmaz Güney'in, 'Boynu Bükük Öldüler' adlı romanını tiyatroya uyarladıklarını ve mart ayında sahneleyeceklerini duyurdu.

ADT'de 30 yıl içinde çok önemli isimlerin yetiştiğini söyleyen Demirağ, şöyle konuştu:

"ADT'nin 30 yıl önce, sahnelediği 'Yunus Emre' adlı oyunda başrolü Serhat Nalbantoğlu oynuyordu. Biz 30 yaş nedeniyle sürprizler ve tekrarlar yapmaya karar verdik. Açılış oyunumuz olarak 'Yunus Emre' oyununu seçtik. Bu oyunda başrolü Serhat Nalbantoğlu'nun oğlu sanatçımız Doruk Nalbantoğlu oynayacak. Yine 30 yıl önce sahnelediğimiz Turgut Özakman'ın yazdığı 'Bir Şehnaz Oyun' ve Ali Hürol'un yazdığı 'Nikah Kağıdı' oyunlarımızı yeniden izleyicilerin karşısına çıkartıyoruz. Bugüne kadar bizleri hiç yalnız bırakmayan tiyatro severleri yine oyunlarımıza bekliyoruz." - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Devlet Tiyatrosu'nda 30 Yıllık Nostalji - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement