Adana Paralel Yapı Operasyonunda Gözaltına Alınan Eski Başkan Vekili Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika
Güncel

Adana Paralel Yapı Operasyonunda Gözaltına Alınan Eski Başkan Vekili Adliyeye Sevk Edildi

Adana Paralel Yapı Operasyonunda Gözaltına Alınan Eski Başkan Vekili Adliyeye Sevk Edildi

Adana'da Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında, gözaltına alınan eski Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile eski Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi adliyeye sevk edildi.

15.01.2016 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında, gözaltına alınan eski Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile eski Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi adliyeye sevk edildi.'Belgelerde sahtecilik yapılmak suretiyle imar usulsüzlüğü' yapıldığı iddiaları üzerine Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada, Kanuni Üniversitesi için tahsis edilen Şambayadı Mahallesi Savran Tepe Mevkii'ndeki arazinin dönemin belediye başkan vekili Zihni Aldırmaz'ın talimatı ile 2008 yılındaki Nazım İmar Planında değişiklik yaparak konut alanına çevrilmesinin sağlandığı belirlendi. İnceleme sonrasında kamunun zarara uğratıldığını saptayan Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, eş zamanlı olarak 30 ayrı adrese baskın düzenledi. Operasyonda 28 kişi evlerinden alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Yurt dışında oldukları belirlenen Ömer Ekinci ile Kemal Elibal'ın ise bulunamadı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifade veren belediye bürokratlarından 21'i savcılık talimatı ile serbest bırakıldı.

İddialarda yer alan arazinin üniversite kampüs alanı olarak planlanması gerekirken, "Konut alanı, otoyol ve otoyol bağlantı noktasında bulunan yonca kavşak" olarak planlayıp, nazım imar plan revizyonunu hazırlayarak haksız kazanç elde ettikleri ileri sürülen eski Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, eski Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, eski Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Uzun, genel sekreter yardımcısı Ferhat Yüksel, Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sönmezer, işadamları Bekir Kadı ile Mustafa Demir ise sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirilen ve haklarındaki suçlama ve gözaltına alınma nedenleri hakkında açıklama yapmayan şüpheliler adliyeye götürüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Paralel Yapı Operasyonunda Gözaltına Alınan Eski Başkan Vekili Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement