Adana Şehir Hastanesi "Da Vinci" ile Şifa Dağıtıyor - Son Dakika
Güncel

Adana Şehir Hastanesi "Da Vinci" ile Şifa Dağıtıyor

Adana Şehir Hastanesinde, "Da Vinci" robotik cerrahi ile hastalar, daha az enfeksiyon riski, ağrı, kan kaybı ve hızlı iyileşme süreciyle kısa sürede sosyal hayatlarına geri dönebiliyor.

14.02.2018 11:19

Adana Şehir Hastanesinde, "Da Vinci" robotik cerrahi ile hastalar, daha az enfeksiyon riski, ağrı, kan kaybı ve hızlı iyileşme süreciyle kısa sürede sosyal hayatlarına geri dönebiliyor.

Genel cerrahi uzmanı operatör doktor Tuna Bilecik, yaptığı yazılı açıklamada, cerrahi alanında teknolojinin geldiği son nokta olarak nitelendirilen robotik cerrahinin, hem cerrahlar hem de hastalar açısından çok sayıda avantaj sağladığını belirtti.

Robotik cerrahinin hasta ve cerrah için güven sağlayan teknolojik bir gelişme olduğunu vurgulayan Bilecik, şunları kaydetti:

"Laparoskopik, yani kapalı yöntem cerrahi operasyonlarda robotik sistemi kullanan cerrahlar ameliyat sırasında hassasiyet, esneklik ve kontrol kazanıyor. Geleneksel tekniklerle karşılaştırıldığında üç boyutlu, yüksek çözünürlüklü ve operasyon alanını büyütebilen kameralar sayesinde bölgenin daha iyi görülebilmesine olanak sağlıyor. Robotik cerrahide kullanılan enstrümanların, insan elinden çok daha küçük boyutlarda olması cerraha, ameliyatta eliyle ulaşamayacağı bölgelere rahatlıkla ulaşabilme imkanı sunuyor. Ayrıca robotik cerrahi görüntüde 10 kata kadar büyütme sağlayabiliyor. Bu da cerrahın ameliyat alanına daha fazla hakim olmasına olanak tanıyor. Cerrahlar, robotik cerrahiyi kullanarak, diğer yöntemlerle zor veya imkansız olabilecek hassas ve karmaşık operasyonları daha rahat gerçekleştirebiliyor."

Bilecik, Adana Şehir Hastanesi'nde uygulanan robotik cerrahide ameliyatların en ileri teknolojik cihazlar kullanılarak yapıldığına işaret ederek, genellikle büyük kesilerle yapılan zor operasyonların, robotik cerrahide mini kesilerle gerçekleştiği için hastaların, açık operasyonlara oranla daha az ağrı hissettiğini bildirdi.

Bilecik, robotik cerrahiyle çoğu hastada çok az kan kaybı yaşandığı için kan nakline ihtiyaç duyulmadığını ve işlemlerin küçük bir delikten yapılması nedeniyle ciltte estetik açıdan rahatsız eden iz kalmadığını aktardı.

Robotik cerrahiyle hastanede yatış süresinin kısaldığına dikkati çeken Bilecik, küçük ameliyat kesisi ve daha az kan kaybı nedeniyle hastaların en komplike ameliyatlardan sonra bile 2-3 gün içerisinde taburcu olabildiğini kaydetti.

Bilecik, robotik cerrahinin Adana Şehir Hastanesi'nde, üroloji, jinekoloji, genel cerrahi, kanser, kalp damar, kulak burun boğaz gibi ameliyatlarda uygulandığını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana Şehir Hastanesi 'Da Vinci' ile Şifa Dağıtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement