Adana'ya Modern Hayvan Barınağı - Son Dakika
Güncel

Adana'ya Modern Hayvan Barınağı

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 117 dönüm alanda modern hayvan barınağı kompleksi kazandırılacak.

04.07.2017 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 117 dönüm alanda modern hayvan barınağı kompleksi kazandırılacak.

Adana Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün hayvan haklarının iyileştirilmesine ve korunmasına dönük talimatıyla Fen İşleri Daire Başkanlığı Merkez Çukurova İlçesi Söğütlü mevkisinde Hayvan Barınağı oluşturma çalışması başlattı.

117 dönüm alanda hizmet verecek barınakta, 2 bin köpek, 500 kedi, 100 at-eşek ile yabani hayvanların tedavisi, aşılaması, bakımı ve rehabilitasyonu sağlanacak. Tesislerde ziyaretçi salonu, kafeterya, sahiplendirme alanı, klinik, ameliyathane, aşılama ve kısırlaştırma ünitesi, mutfak ve soğuk hava deposu yer alacak.

Köpek barınağında yetişkinler, yavrular ve hastalıklı köpekler için ayrı yaşam alanları bulunacak. Köpeklerin barındığı bölümle bağlantılı olacak şekilde 35 dönüm arazide doğal yaşam alanı oluşturulacak.

Proje dahilinde 39 dönüm alana da kedi barınağı inşa edilecek. 500 kedinin koruma altına alınacağı bu bölümde 3 büyük kedi evi, klinik, ameliyathane, aşılama ve kısırlaştırma ünitesi konumlandırılacak.

Kedi barınağının hemen yanında at ve eşekler için ayrı ayrı haralar yapılacak. 100 at-eşeğin barınacağı alanda iki adet de padok hazırlanacak. Bu padoklarda engelliler için atlı terapi faaliyetleri gerçekleştirilecek.

Adana'nın ilk hayvan mezarlığı da bu kompleks içinde oluşturulacak. Hayvanseverler, hayatına kaybeden can dostlarını bu alanda toprağa vererek, mezarlarını diledikleri zaman ziyaret edebilecek.

Barınağın 43 dönümlük ilk etabı ekim ayında hizmete açılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'ya Modern Hayvan Barınağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement