Adidas, İran'a Forma Yapmayı Bıraktığını Duyurdu - Son Dakika
Ekonomi

Adidas, İran'a Forma Yapmayı Bıraktığını Duyurdu

ABD yaptırımları çerçevesinde Adidas İran'ın formalarını yapmayı bıraktığını duyurdu. Nike İranlı futbolculara krampon vermeyeceğini duyurmuştu.

31.07.2018 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sputnik'in Tehran Times'tan aktardığı habere göre, İran Milli Takımı'nın formalarını sağlayan Alman Adidas şirketi Rusya'nın ev sahipliğinde yapılan 2018 Dünya Kupası'nın ardından İran Milli Takımı'na hizmet vermeyi durdurdu.

İRAN FUTBOL FEDERASYONU ÖZÜR BEKLİYOR

Haberinde "Adidas Nike'ın izinden gidiyor" ifadesine yer veren gazeteye göre İran Futbol Federasyonu Başkanı Mehdi Taj da Adidas'ı 'İran halkına saygısızlıkla' suçlayarak şirketten resmi özür talep etti.

NIKE DE KRAMPON SATIŞINI DURDURMUŞTU

Dünya Kupası süresinde İran Milli Takımı'na krampon sağlayan ABD'li Nike şirketi Washington'ın İran'a yönelik yaptırımlara geri dönme kararı nedeniyle takıma verdiği hizmetleri durdurmuştu.

Nike'tan yapılan açıklamada, "ABD ambargoları uyarınca Nike bir Amerikan şirketi olarak İranlı oyunculara krampon veremez" denmişti.

Adidas, İran\'a Forma Yapmayı Bıraktığını Duyurdu

Son Dakika Ekonomi Adidas, İran'a Forma Yapmayı Bıraktığını Duyurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • rasim kara: beyler adidas marka hiç bir şey almayın evinize,geçenlerde çorap aldım tersten ALLAH yazıyordu,kitapsız şerefsizler ALLAH adını ayaklar altına almaya çalışıyorlar 16 0 Yanıtla
  • VANLI: BİR VANLI OLARAK beşiktaşdan NEFRET EDİYORUMMM 2 9 Yanıtla
    alamanya achen götingen 34: niye nefret ediyon kocum seni bir besiktaslimi öptü yoksa 0 0
  • Abuzer kömürcü: Ambargo sırası bizde dolar yıl sonu 7tl 5 3 Yanıtla
  • asi: adi adidas yapsan ne olur yapmasan ne olur.herkulube aynı desen ve renkte forma yapıp verdin.olmuşsun merdiven altı isyeri 7 0 Yanıtla
  • Cennet muslumanlara: Imansiz pis gavurlar cehennem size güzel 3 3 Yanıtla
  • vanlı: ERcişli seni VANLI saymıyoruz ki vanın yüz karası ercişşşşşşş 0 4 Yanıtla
  • hh: bir beşiktaşlı olarak benim hissettiklerimi bi bilsen 2 1 Yanıtla
  • Rocket: Sanki uzay roketi veriyorlardı da abd alçaklığına boyun eğip İranı cezalandırıyorlar. Özel şirket, bir kar şirketi bunu yapıyor bu devirde. Bence İran abd Avrupa menşeili firmaları çıkarıp yerli olanlarını desteklesin yavaş yavaş 1 0 Yanıtla

Advertisement