''Adınız cinayete karıştı'' yalanıyla 5 kişiyi dolandırdı. Kendini savunmak için söyledikleri 'Yok artık' dedirtti! - Son Dakika
3.Sayfa

''Adınız cinayete karıştı'' yalanıyla 5 kişiyi dolandırdı. Kendini savunmak için söyledikleri 'Yok artık' dedirtti!

Denizli'de son 1 ayda 5 kişinin 350 bin lirasını, ''Adınız cinayete karıştı'' yalanıyla ele geçiren yurt dışı merkezli suç şebekesinin 4 üyesi daha JASAT'ın operasyonuyla yakalandı. Yurt dışı bağlantılı şebekenin Denizli sorumlusunun, "Dolandırmadık, fitrelerini aldık" savunması şaşkınlık yarattı.

05.05.2021 14:15  Güncelleme: 14:19

Denizli İl Jandarma Komutanlığınca, yaşlı vatandaşların dolandırılması olaylarının artması üzerine yapılan çalışmalarda son 1 ayda yakalanan 12 şüpheli tutuklandı.

'ADINIZ CİNAYETE KARIŞTI' YALANIYLA DOLANDIRDILAR

Son olarak Acıpayam ilçesinde yaşayan İbrahim Ö.'nün "Adınız cinayete karıştı, öldürülen kadının altın ve paraları sizin evde gelen polis memuruna teslim edin" diyerek kendisini arayan dolandırıcıya 2 bilezik ve 50 bin lirayı teslim ederek 70 bin TL dolandırılmasının ardından jandarmanın dedektifleri olan Jandarma Suç Araştırma Timi ve Acıpayam İlçe Jandarma Komutanlığınca geniş çaplı araştırma yapıldı.

101 AYRI SUÇTAN SABIKALARI OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Saatler süren güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesinin ardından şüphelilerin daha önceden toplam 101 suç kayıtları bulunan Metin Y., Galip K. , Cemal G.ve Bilal G. olduğu tespit edildi. Yaşlı kişilerden aldıkları altınları kuyumcuda bozdururken görüntüleri ortaya çıkan şüphelilerden Metin Y.'nin telefonla aramaları yurt dışından yapan suç şebekesinin Denizli sorumlusu olduğu, irtibatı sağlayarak mağdurların evine gidecek sahte polis, hakim, savcıları organize ettiği ve suçtan elde edilen parayı yurt dışına gönderen kişi olduğu belirlendi.

ZANLININ SAVUNMASI PES DEDİRTTİ

JASAT ve Acıpayam İlçe Jandarma Komutanlığının düzenlediği operasyonda suç şebekesinin Denizli sorumlusu Metin Y. ve diğer 3 şüpheli adreslerinde yakalandı. Jandarmada sorgulanan şüphelilerden altın ve paraları almak için eve giden Galip K.'nın, "Onları dolandırmadım. Fakirlere ulaştırmak için fitrelerini aldım" şeklindeki savunması pes dedirtti.

NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK SUÇLAMASIYLA YARGILANIYORLAR

İfadesi alınan 4 şüpheli, adliyeye sevk edildi. 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan mahkemeye sevk edilen Denizli sorumlusu Metin Y. ve suç ortağı Galip K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 2 şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakıldı. Şüphelilerin son 1 ayda gerçekleştirdikleri 5 ayrı olayda 280 TL nakit, 5 tam altın, 4 bilezik ve 2 adet telefon dolandırdıkları ortaya çıktı.

\'\'Adınız cinayete karıştı\'\' yalanıyla 5 kişiyi dolandırdı. Kendini savunmak için söyledikleri \'Yok artık\' dedirtti!
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa ''Adınız cinayete karıştı'' yalanıyla 5 kişiyi dolandırdı. Kendini savunmak için söyledikleri 'Yok artık' dedirtti! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Birde dalga geçiyor: Bazen diyorum ki acaba bize müstehak mı 3 0 Yanıtla
  • çivi: 101 kayıt dışardalar etti 102 devam 2 0 Yanıtla
  • Zabit : Evvel allah 2023 e kadar 200 e tamamlar. 2 0 Yanıtla
  • 101 : sabıkası var dışarda dolaşıyor ne güzel adalet 1 0 Yanıtla
  • YERLİ: SALLANDICAKSIN BİR KAÇINI ...BAK BİR DAHA YAPAN ÇIKIYOR MU...NERDE O ADALET SİSTEMİ BİZDE... 1 0 Yanıtla
    Adalet teyze: Burdayım yavrum 0 0
  • Srkn: Adam dalga geçiyor resmen. Devletle, milletle. Peki nasıl oluyor bu? Çünkü, içeride çok fazla kalmayacağını, yaptığı her şeyin bu kokuşmuş sistemde yanına kar kalacağından emin. Çünkü sosyal medyadan yönetilebilecek kadar zeminsiz, ciddiyetten uzak, rezil bir adalet sistemimiz olduğunu çok iyi biliyor. 0 0 Yanıtla

Advertisement