Adli Tatil Başladı - Son Dakika
Güncel

Adli Tatil Başladı

Adli ve İdari Yargıda 36 Gün Sürecek Adli Tatil Başladı. Ankara Adliyesi, Geçtiğimiz Adli Yıl İçinde Yine Önemli Yargılamalara Sahne Oldu ve Kamuoyunun Yakından İzlediği Bazı Davalar Karara Bağlandı.

01.08.2007 11:45

Adli ve idari yargıda 36 gün sürecek adli tatil başladı. Ankara Adliyesi, geçtiğimiz adli yıl içinde yine önemli yargılamalara sahne oldu ve kamuoyunun yakından izlediği bazı davalar karara bağlandı.

Yeniden yargılanan kapatılan DEP'in eski milletvekilleri Leyla Zana, Orhan Doğan, Hatip Dicle ve Selim Sadak hakkında daha önce verilen 15'er yıl ağır hapis cezaları, daha lehe hükümler içeren 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu (TCK) ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Yasası'na (TMY) uyarlandı.

''Neşter-2'' davasının sanıkları ''bazı davaların sonucunu etkilemek için yargı mensupları üzerinde nüfuz kullanarak baskı kurmak ve bu yolla haksız çıkar sağlamak'' suçundan 2 yıl 1 ay ile 12 yıl 1 ay arasında değişen çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan, Batıkent'te 27 Mayıs 2006 tarihinde sevgiliyle birlikte babasını, annesini ve ablasını öldüren Gülçin K. 3 kez 24'er yıl hapis, sevgilisi Kamil Bayındır da 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Birtan Altınbaş'ın 1991 yılında gözaltında bulunduğu sırada ölümüne neden olmaktan yargılanan 4 sanık 8 yıl 10 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

-Devam eden davalar-

Bu arada, adli tatil kapsamında bulunmayan terör ve organize suçlarda yargılama yapmakla yetkili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, adli tatil süresinde önemli yargılamalara devam edecek.

Danıştay 2. Daire üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili saldırının faili olarak tutuklu bulunan avukat Alparslan Arslan ve diğer 8 sanığın, ''Anayasal düzeni cebren ortadan kaldırmaya teşebbüs'' suçundan yargılanmalarına Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor.

Kamuoyunda ''Sauna Çetesi'' olarak bilinen ve eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır ile sanatçı İbrahim Tatlıses'in de aralarında bulunduğu 18 sanığın yargılanmasına Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediliyor.

Kamuoyunda ''Atabeyler Grubu'' olarak bilinen gruba yönelik yürütülen soruşturma sonunda haklarında dava açılan 2 emniyet müdürü, 2 subay ve 2 astsubayın da aralarında bulunduğu 10 kişinin yargılanmasına devam ediliyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Haluk Ulusoy ve eski başkan vekillerinin yargılanmalarına devam ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adli Tatil Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement