Afrika'ya Yardım Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Afrika'ya Yardım Kampanyası

Adana Valiliğince Afrika'ya gönderilecek yardımlarla ilgili kentte bir komisyon oluşturulmasına karar verildi.

09.08.2011 18:20

Adana Valiliğince Afrika'ya gönderilecek yardımlarla ilgili kentte bir komisyon oluşturulmasına karar verildi.

Vali İlhan Atış, Valilik Toplantı salonunda Vali Yardımcıları Adem Yılmaz, Burhan Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, İl Dernekler Müdür Vakili Halis Tekyiğit, Adana Sanayi Odası (ASO) Başkan Vekili Necmi Özcanlı, Adana Ticaret Odası (ATO) Genel Sekreteri Ahmet Nevruz, Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Muammer Çalışkan, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Nihat Sözütek ile bir araya geldi.

Atış, Afrika'da kuraklık ve açlık nedeniyle çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini, özellikle çocukların yaşamını yitirdiğini son birkaç günde ölen çocuk sayısının 26 bini aştığını belirtti.

Türkiye'nin Afrika halkının yardımına koşması için Başbakanlık tarafından bir genelge yayımlandığını anımsatan Atış, şunları kaydetti:

"Biz herkesi serbest bırakacaktık, ancak, ATB Başkanımız bunu Adana olarak yapmamız teklifinde bulundu. Yardımların toplanması için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı görevlendirildi. Bu doğrultuda, toplanan yardımlar belirtilen hesaplara yatırılacak. Biz de kentteki yardımları parça parça aktarmaktansa, Adana olarak bir bütün halinde toplamak için komisyon oluşturmaya karar verdik. Adana gerçekten zengin bir kent, hayırsever bir iliz. Hiç olmazsa yardımseverlikte Adana'nın adını en iyi şekilde duyuralım. "

Atış, daha sonra komisyona seçilecek üyeleri, toplantıya katılan oda temsilcilerine sorarak, yardımlarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

ATB Başkanı Muammer Çalışkan, borsa olarak 50 bin TL TOBB'un yürüttüğü Afrika kampanyasına yardımda bulunduklarını, Adana Valiliğinin başlattığı bu kampanyaya da aynı ölçekte yardımda bulunacaklarını belirtti.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afrika'ya Yardım Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement