"Afrin Operasyonu Ne Zaman Başlayacak" Sorusuna Hükümet'ten Cevap Geldi - Son Dakika
Güncel

"Afrin Operasyonu Ne Zaman Başlayacak" Sorusuna Hükümet'ten Cevap Geldi

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Afrin operasyonu ne zaman başlayacak?" sorusuna "Bir gece ansızın" cevabını verdi.

17.01.2018 22:25  Güncelleme: 23:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Afrin operasyonu ne zaman başlayacak?" sorusuna cevap verdi.

"KARARLI ŞEKİLDE ADIMLARIMIZI ATACAĞIZ"

İşte Bozdağ'ın operasyon ne zaman başlayacak sorusuna verdiği cevap:

Suriye'de bir terör koridoru oluşumasını, oluşturulmasını engellemek. Suriye sınır güvenliği kılıfı altında oluşturulmak istenen terör koridorunun güvenliğini sağlamak için terörist bir oluşum yapılmasına, ordu kurulmasına, kurdurulmasına mani olmak. Suriye sınırından Türkiye'ye yönelmiş, yönelecek her türlü tehditi etkisizleştirmek.

Ülkemizin güvenliğini korumak. Milletimizin ve bölge insanımızın can ve mal emniyetini temin etmek bakımından Türkiye bu Afrin'de ve diğer yerlerde, Türkiye'nin söyledikleri yerine gelmediği takdirde, bizim dediklerimizin gereği yapılmadığı takdirde kendi hukukumuzu korumak için kararlı bir şekilde adımlarımızı atacağız.

"BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ"

Demin söylediğim gerekçeleri hayata geçirmek için atacağımız adımları başkaları ne der demeden atacağız bunda hiçbir tereddüt yok. Ama bu ne zaman olacak? Ansızın! Cumhurbaşkanımız, 'Bir gece ansızın gelebiliriz' dedi. Şu dakikada, şu saatte, şu gün olacak diye bir açıklama yapmamız doğru değil.

"SÖZCÜNÜN İLANIYLA BU İŞLER OLMAZ!"

Bunun vakti ne zaman? Nereden başlayacak? Kapsamı, hedefi nedir? Ne kadar sürecek? Nerede duracak? Bunu ilgililer kendi açısından elbette değerlendiriyorlar. Bununla ilgili adım atma konusu gerektiği zaman bu takvim çerçevesinde yapılacaktır. Hükümet sözcüsünün ilanıyla bu işler olmaz.


"Afrin Operasyonu Ne Zaman Başlayacak" Sorusuna Hükümet\'ten Cevap Geldi

Son Dakika Güncel 'Afrin Operasyonu Ne Zaman Başlayacak' Sorusuna Hükümet'ten Cevap Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement