Afşin'de Süt Sığırı Yetiştiricileri Sertifikalarını Aldı - Son Dakika
Yerel

Afşin'de Süt Sığırı Yetiştiricileri Sertifikalarını Aldı

Afşin'de süt sığırı yetiştiriciliği kursunu başarı ile tamamlayan 42 kursiyere belgeleri düzenlenen törenle verildi.

25.12.2015 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afşin'de süt sığırı yetiştiriciliği kursunu başarı ile tamamlayan 42 kursiyere belgeleri düzenlenen törenle verildi.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR), Afşin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Afşin Ziraat Odası tarafından "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi" kapsamında düzenlenen  "Süt Sığırı Yetiştiriciliği" kursuna katılanlar sertifikalarını aldı.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, İlçe Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen törende, İlçe Tarım Müdürlüğü olarak, yeni ve farklı ürünlerin denenmesi, hayvancılıkta süt veriminin ve ırk kalitesinin artırılması çalışmaları, Avrupa Birliğine uyum çerçevesinde standartları yüksek ürünlerin elde edilmesi kapsamında yapılan çalışmaların çok önemli olduğuna değindi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu da Afşin'in hayvancılık alanında gelişme kaydettiğini belirtti.

2010'da Afşin'in yaklaşık 100 bin lira hayvancılık desteklemesini aldığını anımsatan Emiralioğlu, "İlçemizde 2014 yılı içerisinde sadece 1.7 milyon TL hayvancılık desteklemesi yapıldı. Bu kayıt Afşin'in artık daha sürdürülebilir bir iş yaptığının göstergesidir. Afşin'de hayvancılık, önümüzdeki yıllar içerisinde kendi rekorlarını kırarak deva edecektir. İlçemizde artık dışarıya süt satımı yapıyoruz ve ithal hayvanların durumu daha iyi noktaya geldi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, süt sığırı yetiştiriciliği kursunu başarı ile tamamlayan 42 kursiyer sertifikasını aldı.

Törene, İlçe Jandarma  Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Gedik,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan, İlçe Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar,  İŞKUR Elbistan Şube Müdürü Mustafa Akgül ile çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afşin'de Süt Sığırı Yetiştiricileri Sertifikalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement