Afyonkarahisar'da 3 Bin Fidan Toprakla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da 3 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Afyonkarahisar'da 3 bin 30 çam fidanı toprakla buluştu.

19.11.2015 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'da 3 bin 30 çam fidanı toprakla buluştu.

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde Taşpınar Mahallesi Erdal Akar Park'ı çevresine 3 bin 30 çam fidanı dikildi.

Vali Güner, burada yaptığı açıklamada, daha fazla ağaçlık alan oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Afyonkarahisar'a birçok fidan dikildiğini, halen de dikilmeye devam edildiğini aktaran Güner, "Afyonkarahisar'ın daha yeşil bir hal alması için buradaki tepeleri de ağaçlandırıyoruz. Amacımız, Afyonkarahisar'ın daha fazla ağaçla buluşmasını sağlamaktır. Bu yönde Valilik olarak, erozyona maruz kalan araziler için de bir çalışma başlattık. Bu çalışmalarda fidan dikiminde çalışan tüm kardeşlerimizden destek bekliyoruz. Ben hep birlikte çok güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. Bizim hedefimiz; Afyonkarahisar'da bir yıl içerisinde 50 milyon metrekareye ağaç dikmektir" diye konuştu.

Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş ise yaklaşık 670 dekarlık alana 3 bin 30 çam fidanı dikileceğini belirterek, katkıda bulunan Vali Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve çalışanlara teşekkür etti.

Fidan dikme etkinliğine Vali Güner'in eşi Berrin Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri, il müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da 3 Bin Fidan Toprakla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement