Afyonkarahisar'da "Dünya Göçmen Kuşlar Günü" Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da "Dünya Göçmen Kuşlar Günü" Etkinlikleri

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5’inci Bölge Müdürlüğü Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 13 Mayıs "Dünya Göçmen Kuşlar Günü" nedeni ile bir dizi etkinlik yapılacağı belirtildi.

05.05.2014 17:14

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5'inci Bölge Müdürlüğü Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 13 Mayıs "Dünya Göçmen Kuşlar Günü" nedeni ile bir dizi etkinlik yapılacağı belirtildi.

Etkinlikler ile göçmen kuşlar konusunda farkındalığın arttırılmasının hedeflendiği kaydedilirken, konu hakkında yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Göçmen kuşlar ve turizmi mayıs ayının ikinci hafta sonu, dünya çapında özel kuruluşlar ve toplumlarca 'Dünya Göçmen Kuşlar Günü' münasebetiyle çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. 2006 yılından bu yana, tüm dünyadaki göçmen kuşların ve yaşam alanlarının korunmasına dikkat çekmek için 9-10 Mayıs tarihleri göçmen kuşlara atfedilerek dünyanın farklı yerlerinde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Düzenlenen etkinliklerle; toplumun ve karar vericilerin dikkati bu konuya çekerek kuşların ve yaşam alanlarının korunması hedeflenmektedir. Tarih boyunca birçok toplum, geçimlerini sağlamak için ekonomik olarak göçmen kuşlara bağımlı olarak yaşamıştır. Kimi zaman besin kaynağı olarak faydalanılan kuşlar, birçok ülkede eko turizmin de gelişmesini sağlamıştır. Göçmen kuşlar, biyolojik çeşitliliğin, sağlıklı ekosistemlerin ve iklim değişikliğinin en önemli habercisi olmuştur. Yalnızca bir dönem ülkemize konuk olan göçmen kuşlar, ekosistemlerin devamlılığını ve insanoğlunun hayatta kalmasını sağlarlar. Yanlış arazi kullanımı, aşırı yapılaşması, yasa dışı avlanması ve iklim değişikliği, yüksek binalar, elektrik hatları ve rüzgar tribünleri gibi insanoğlunun faaliyetleri sonucunda; dünyadaki göçmen kuşlar olumsuz etkilenmektedir. Etkinlikler kapsamında 13 Mayıs 2014 Salı saat 10.00'da Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk Kültür Merkezi Kocatepe toplantı salonunda konferans düzenlenecektir. Düzenlenecek konferans ile katılımcılara Dr. Uğur Erişmiş tarafından Kuş Karakteristik Özelikleri, Kuş Gözlemcisi ve Fotoğrafçısı Zeynep Erturhan tarafından Kuş Halkalama, Kuş Gözlemcisi ve Fotoğrafçısı Mustafa Erturhan tarafından Kuş Gözlemciliği, konularında bilgiler aktarılacaktır." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da 'Dünya Göçmen Kuşlar Günü' Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement