Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

16.07.2018 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Sandıklı Şehir Kabristanında başlayan etkinlikler, şehitlerin mezarı başında yapılan Kuran-ı Kerim tilaveti ve Ulu Cami'de Mevlid-i Şerif programı ile devam etti.

Sandıklı 15 Temmuz Demokrasi Meydanında süren programda şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Sandıklı Belediyesi tarafından vatandaşlara bayrak, helva ve şerbet ikramının yapıldığı etkinlikte, Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Şehitler için ilçedeki tüm camilerden selaların okunduğu gecede, Sandıklı Müftüsü Davut Çalışkan tarafından da şehitler için indirilen hatmi şeriflerin duası yapıldı.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, etkinlikte yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"15 Temmuz gecesi ilanlarımızdan on beş dakika sonra on binlerce vatandaşın meydanları doldurduğu kadim şehirdir Sandıklı. Bir insanın hayatı boyunca unutamadığı ve unutamayacağı bir tarihtir 15 Temmuz 2016. Bu şehre ne kadar hizmet etsek azdır. Hizmetler her daim yapılır, ama vatan her daim savunulamaz. Darbe girişiminden sonra bu meydanları 35 gün tıklım tıklım dolduran Sandıklımızın güzel insanlarına selam olsun. Allah 251 şehidimize gani gani rahmet eylesin onların sayesinde buralardayız."

Programa İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Çakır, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Mahmut Saylık, MHP İlçe Başkanı İbrahim Özer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman ve daire amirleri de katıldı.

Başmakçı'da şehitlere saygı

Başmakçı ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehit kabirleri ziyaret edildi.

Başmakçı Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü ve ilçe protokolünün katılımlarıyla gerçekleştirilen mezarlık ziyaretinde, 15 Temmuz ve tüm şehitler için dualar okundu.

Gönüllü, hain darbe girişiminde şehit olanlara rahmet gazilere ise yaşamları boyunca sağlıklı günler dilediğini söyledi.

Mezarlık ziyareti akabinde ise Başmakçı Merkez Caminde Mevlid-i Şerif programı düzenlenerek vatandaşlara ikramlar yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement