Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Afyonkarahisar\'dan Kısa Kısa

İhsaniye Belediye Başkanı Aşkar, ilçe sınırları içinde yer alan ve nüfusu 2 binin altında kalan belediyelerin kamuoyu yoklamasıyla İhsaniye'ye mahalle olarak bağlanmak istediklerini bildirdi

26.06.2013 17:27

İhsaniye Belediye Başkanı Halit Aşkar, ilçe sınırları içinde yer alan ve nüfusu 2 binin altında kalan belediyelerin kamuoyu yoklamasıyla İhsaniye'ye mahalle olarak bağlanmak istediklerini belirtti.

İhsaniye Belediye Başkanı Halit Aşkar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe olarak birlik beraberlik içinde büyümeyi hedeflediklerini söyledi.

27 Haziran'da Belediye Meclisi toplantısında Akören Belediyesinin İhsaniye ilçesine, mahalle olma talebini değerlendireceklerini ifade eden Aşkar, şöyle devam etti:

"Öte yandan Karacaahmet Belediyesi de ilçemize mahalle olarak bağlanmak için belediye meclisinde görüşme yapacak sonra biz de meclis toplatımızda bu konuyu değerledireceğiz. Bu taleplere meclis olarak evet diyeceğiz. Kapanan beldeler arasında Ayazini ve Boyhüyük de bulunuyor ancak bu beldeler kilometre olarak bize uzak olduğu için mahalle olarak ilçemize bağlanmaları teknik olarak uygun görünmüyor. Öte yandan Akören Belediyesinde, İhsaniye'ye mahalle olarak bağlanmak için kamuoyu yoklaması yapıldı. Yoklamada oy kullanan 948 kişiden 524 kişi 'evet' oyu verdi."

- Şuhut'ta dört okul onarılacak

Şuhut Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, ilçedeki 4 ilköğretim okulunu onarmak için ihaleye çıktı.

Şuhut Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, ilçedeki Cumhuriyet, Kurtuluş, Yarışlı, Çobankaya İlköğretim Okulları'nın bakım ve onarımı için ihaleye çıktı. Şuhut Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nde 11 Temmuz'da yapılacak ihalenin ardından yer teslimi yapılacak.

Yer tesliminden 60 gün sonra bakım ve onarım işinin biteceği bildirildi. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement