Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi\'nde Mezuniyet Coşkusu

Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi'nde (Akü) 2007-2008 Eğitim Öğretim Yılı, Düzenlenen Bir Törenle Sona Erdi.

24.05.2008 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ) 2007-2008 eğitim öğretim yılı, düzenlenen bir törenle sona erdi.

Atatürk Stadyumu'nda yapılan mezuniyet kutlamaları, üniversitenin akademik personeli ve öğrencilerin tören geçişiyle başladı. Ellerinde Türk bayraklarıyla coşku içinde stadyuma giren öğrenciler, tribünleri dolduran ailelerinden büyük alkış aldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bölümlerini 1, 2 ve 3.'lükle bitiren öğrencilere protokol üyeleri tarafından diplomaları ve hediyeler verildi.

Mezuniyet töreninde konuşan AKÜ Rektörü Prof.Dr. Ali Altuntaş, üniversitenin kuruluşunun 16. yılında 5 bin öğrencinin mezun olarak yaşama katılmasının kıvancını yaşadıklarını söyledi.

İnsana olan yatırımın yatırımların en pahalısı, en uzun vadelisi ve en değerlisi olduğunu belirten Altuntaş, şöyle konuştu: "Gelişmeyi hedefleyen toplumlar ne kadar güç ve pahalı olursa olsun insana yatırımı göz ardı edemez. İnsan yaşamının yaklaşık 20 yılı hazırlık dönemidir. Bu süreçte önce aile ve birçok eğitim kurumu sizi yetiştirir ve biçimlendirir. Her bir eğitim kurumu bir sonraki aşamanın yaşamın gerektirdiği bilgi, beceri, yetenek ve davranışları edinmemiz için çalışır. Üniversite bu hazırlık sürecinin son aşamasıdır.'' Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga ise konuşmasında; ''Bizim, Büyük Önder Atatürk'ün Türkiye'sinin parlak geleceğine olan inancımız tam. Çok zor koşullara göğüs geren değerli anne ve babalar ile mezun yakınlarını, verilen şartsız destek için kutluyorum. Gençlerimiz ülkemizin geleceği ve aydınlık yüzleridir'' ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sonrası öğrenciler hep birlikte keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı. Törene, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Bülent Aker, Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Ünal Ödemiş, İl Emniyet Müdürü Natık Canca ile birlikte akademik personel ve öğrenci aileleri katıldı.

(MD-HO-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement