Ağrı'daki "Okul Yakma" Olayına İlişkin Davada Karar - Son Dakika
Güncel

Ağrı'daki "Okul Yakma" Olayına İlişkin Davada Karar

Ağrı\'daki "Okul Yakma" Olayına İlişkin Davada Karar

Ağrı'da bir ilköğretim okulunu yakmaya çalışırken suçüstü yakalanan 5 sanığa, 12 ile 18 yıl arasında değişen hapis cezası verildi, iki sanık beraat etti

04.11.2013 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'da bir ilköğretim okulunu yakmaya çalışırken suçüstü yakalanan 5 sanığa, 12 ile 18 yıl arasında değişen hapis cezası verildi, iki sanık beraat etti.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Metin Özmen, Halit Çankaya, Seyithan Erkan, Serhat Oktay ve Kemal Kahraman'ın yanı sıra tutuksuz sanıklar Erkan Efe ve Faris Kineş ile sanık avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmada söz alan sanık Seyithan Erkan, savunmasını tercüman aracılığı ile Kürtçe gerçekleştirip "çözüm süreci" ve cezaevlerindeki açlık grevlerini anlattı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Mustafa Kahya, bu konuların yargılamayla bir ilgisinin olmadığını ve hakkındaki suçlamalara karşı Erkan'a cevabını sordu.

Bu konulardaki açıklamalarını sürdüren sanığa Kahya, "Çözüm sürecinden sana ne. Bu süreçle alakan nedir? Seni neden ilgilendiriyor? Sen, sana karşı yöneltilen suçlamalara karşı cevabını söyle" dedi.

Sanıklardan Serhat Oktay da tercüman aracılığıyla yaptığı Kürtçe savunmada, Ağrı'daki öğrenci derneğine üye olan kişilerin birbirlerini tanımamalarına rağmen, derneğin ve üyelerin terörist faaliyetlerde bulunduğu iddialarının gündeme getirildiğini, bunun doğru olmadığını söyledi.

Heyet, verilen aranın ardından "Silahlı örgüt üyeliği" suçundan Serhat Oktay'a 12, "Kamu malına zarar verme" ve "Silahlı örgüt üyeliği" suçlarından ise Halit Çankaya'ya 15, Metin Özmen, Kemal Kahraman ve Seyithan Erkan'a da 18 yıl hapis cezası verdi.

Heyet ayrıca, tutuksuz yargılanan sanıklar Erkan Efe ve Faris Kineş'in ise beraatını kararlaştırdı.

Olay

Ağrı Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 19 Kasım 2012'de kent merkezindeki Yavuz Selim İlköğretim Okulu'nu yakmaya çalışan 3 kişiyi ellerinde benzin bidonu, eldiven, kar maskesi ve molotofkokteylleriyle yakalamış, olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında terör örgütüne üye oldukları öne sürülen 4 kişi daha gözaltına almıştı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağrı'daki 'Okul Yakma' Olayına İlişkin Davada Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement