Ahilik Haftası - Son Dakika
Güncel

Ahilik Haftası

Urla ilçesinde Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında 12 çocuk sünnet ettirildi.

19.09.2018 09:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urla ilçesinde Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında 12 çocuk sünnet ettirildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliklerde konuşan Urla Kaymakamı Önder Can, ahilik kültürünün önemine değinerek, ülkelerin kötü günler geçirdiğinde esnafların sorunu çözmede önemli rol oynadığını belirtti.

Belediye Başkanı Sibel Uyar ise, esnafın toplumun birleştirici gücü olduğunu ifade ederek, "Uzun yıllar esnaflık yapmış bir babanın çocuğu olarak, ahilik öğretilerinin etkisinde kalmış bu kültürün ne denli önemli olduğunu kavramış biriyim." dedi.

Esnafın ayakta kalması için yeni düzenlemelerin olması gerektiğini savunan Uyar, belediye olarak ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da, eski kültürlerin gitgide azaldığına dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Artık yetiştirilecek çırak, kalfa bulamıyoruz. Teknolojiyi maalesef iyi yönde kullanamıyoruz. Bin yılı aşkındır gelen ahilik kültürümüzü bu güzel etkinlikle yaşatmaya devam eden ve bunda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Urla'da bu kültürle yetişmiş çok esnafımız var."

Etkinlikler kapsamında sünnet olan 12 çocuğa da kına gecesi düzenlendi.

Programa, Urla Devlet Hastanesi Başhekimi Adıgüzel Demirel, Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan, Türk Kızılayı Urla Şube Başkanı Nurgül Saltık ve ilçe halkı katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ahilik Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement