Ahmet Güneştekin Marlborough Monaco'da - Son Dakika
Güncel

Ahmet Güneştekin Marlborough Monaco'da

Monako'da buluşturacak olan sergi ve sergi kapsamındaki etkinlikler Çalık Holding'in desteğiyle gerçekleşiyor.

10.09.2014 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en önemli galerileri arasında yer alan Marlborough Gallery'nin sanatçısı Ahmet Güneştekin, uluslararası sanat yolculuğuna 18 Eylül 2014 tarihinde Marlborough Monaco'da gerçekleşecek "Güneş Çemberinin Varisi/ L'héritier du disque solaire" adlı kişisel sergisiyle devam ediyor.

New York'tan sonra, Marlborough Gallery'nin ev sahipliğinde ve Çalık Holding'in desteğinde ikinci kişisel sergisini Marlborough Monaco'da gerçekleştirecek olan Ahmet Güneştekin, son dönemde ürettiği, tamamı ilk defa sergilenecek yaklaşık 30 eserini sanatseverlerin beğenisine sunacak. 18 Eylül - 14 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek serginin ardından Güneştekin'in eserleri Marlborough Gallery'nin Londra, Madrid, Barselona ve Santiago gibi dünyanın farklı şehirlerindeki galerilerinde sergilenmeye devam edecek.

Serginin Başyapıtı "Grimaldi'nin Dört Mevsimi" uluslararası koleksiyonerlerin ve sanat dünyasının merceğinde

Sergilerini düzenlediği ülkelerin en önemli efsane ve mitlerini başyapıtlarında görselleştirmeye devam eden Ahmet Güneştekin, Marlborough Monaco'daki sergisinde, Monako'nun kurucusu Grimaldi'nin hikâyesini büyük paneller üzerine inşa ederek çalıştığı Grimaldi'nin Dört Mevsimi adlı başyapıtını sergileyecek. Eser şimdiden koleksiyonerlerin ve sanat dünyasının ilgi odağı oldu.

Ahmet Güneştekin, sergisinin hazırlık aşamasını şöyle değerlendirdi: "Kişisel sergilerimi ilk kez düzenleyeceğim her mekân, her coğrafya benim için farklı anlamlar ifade ediyor. Eserlerim farklı kültürlerle ve o kültürlerin yorumlarıyla karşılaşıyor. Farklı bakış açılarını merak ediyorum ve bunları öğrenirken, eserlerimi ürettiğimde duyduğuma benzer bir heyecan duyuyorum. Marlborough Gallery'nin sanatçısı olarak Monako'da eserlerimle ve benimle ilk defa karşılaşacak insanların bakış açılarını öğrenmek ve sergiye yönelik tepkilerini gözlemleyecek olmak beni heyecanlandırıyor."

Son bir yılda toplam 12 kişisel sergi, uluslararası çağdaş sanat fuarı ve bieanale katılan Ahmet Güneştekin, eserleri ile Türkiye'de gelişmekte olan modern ve çağdaş sanatı uluslararası düzeyde temsil ediyor. Bu kapsamda, uluslararası çağdaş sanat fuarlarına ve bieanallere Marlborough Gallery'nin sanatçısı olarak katılan Güneştekin, Marlborough Gallery'nin dünyanın farklı şehirlerindeki galerileri de dâhil olmak üzere önemli sanat merkezlerindeki kişisel sergilerine devam ediyor.

Türkiye ve dünyadan pek çok sanatseveri, koleksiyoneri, sanat ve iş dünyasının önde gelen isimlerini Monako'da buluşturacak olan serginin Hotel de Paris'de gerçekleşecek açılış gecesine ise Ahmet Güneştekin ve Marlborough Gallery'nin yöneticilerinin yanı sıra Çalık Holding'in Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık da katılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ahmet Güneştekin Marlborough Monaco'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement