Ailenin Avukatlarından "Dilek Doğan" Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Ailenin Avukatlarından "Dilek Doğan" Açıklaması

Ailenin Avukatlarından "Dilek Doğan" Açıklaması

Haber-Kamera: Enver ALAS, İstanbul / DHA Sarıyer'de 18 Ekim sabahı gerçekleştirilen terör operasyonu sırasında silahla vurularak yaralanan Dilek Doğan'ın ailesinin avukatları, ' İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

21.10.2015 21:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera: Enver ALAS, İstanbul/ DHA

Sarıyer'de 18 Ekim sabahı gerçekleştirilen terör operasyonu sırasında silahla vurularak yaralanan Dilek Doğan'ın ailesinin avukatları, ' İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. "Kasten öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla yapılan suç duyurusunda kimliği henüz belli olmayan polis memuru ve amirleri hakkında şikayetçi olundu.

Dilek Doğan'ın avukatları Ebru Timtik, Günay Dağ ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi Yöneticisi Avukat Onur Şahinkaya, konuyla ilgili olarak ÇHD İstanbul Şubesi'nin Beyoğlu'ndaki merkezinde bir basın toplantısı düzenledi.

"HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI"

Avukat Günay Dağ, hukuki sürecle ilgili işlemleri başlattıklarını söyledi. Dağ, Dilek'in ölümüyle ilgili olarak polisi suçlayan iddialarını tekrarladı. "Biz savcılığa başvurarak şüpheli polis hakkında suç duyurusunda bulunduk" şeklinde konuşan Dağ, bazı haberlere de tepki gösterdi, polisin yönlendirmesiyle olayın karartılmaya çalışıldığını iddia etti.

SAĞLIK DURUMU HAKKINDA

Dilek Doğan'ın sağlık durumuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Dağ, "Dilek Doğan'ın 'beyin ölümü gerçekleşti' şeklinde çıkan haberler doğru değil. Beyninde yoğun bir ödem tespit edilmiş. Tekrar ameliyat edilmesi söz konusu ancak buna ilişkin belirlenmiş bir tarih yok. Son durumu hakkında şimdilik bunları söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Avukat Ebru Timtik de Dilek Doğan'ın kasten öldürülmek istendiğini ileri sürerek, savcılığa şüpheli polisin tutuklanması talebinde bulunduklarını kaydetti. Öte yandan bir gazetecinin "Dilek Doğan ile ilgili bir soruşturma var mıydı?" şeklindeki sorusu üzerine Timtik, "Dün Dilek Doğan'ın soruşturma numarasını öğrenmek için gittiğimizde şunu öğrendik. Dilek Doğan mağdur olarak değil, şüpheli olarak bir dosyada adı görülüyor. Ancak soruşturma tarihinin 18 Ekim olduğunu öğrendik" dedi. Timtik, olayla ilgili dosyanın savcılığa dün ulaştığını da ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ailenin Avukatlarından 'Dilek Doğan' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement