AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne Doğru - Son Dakika
Güncel

AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne Doğru

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan adayı olacak kişiyle ilgili, "Birbirinden değerli arkadaşlarımız arasında ayırım yapmayız. İstişare sonucunda ortaya çıkacak isim hepimizin gönlünden geçen isimdir, arkasında duracağımız isimdir.

17.05.2016 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan adayı olacak kişiyle ilgili, "Birbirinden değerli arkadaşlarımız arasında ayırım yapmayız. İstişare sonucunda ortaya çıkacak isim hepimizin gönlünden geçen isimdir, arkasında duracağımız isimdir." dedi.

Metiner, temayül yoklaması için AK Parti Genel Merkezi'nden çıkarken, gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada parti genel başkanlarının belirlenmesi için istişare sürecinin devam ettiğini söyledi.

Genel başkan adaylarını partinin yetkili kurullarına bildirdiklerini ifade eden Metiner, "Hepimizin üzerinde ortaklaşacağı uygun bir isim belirlenecek, kamuoyuyla paylaşılacak. Biz de ilan edilen genel başkan adayımızın arkasında dimdik duracağız" dedi.

Metiner, "Sizin gönlünüzden kim geçti?" sorusuna, "Birbirinden değerli arkadaşlarımız arasında ayırım yapmayız. İstişare sonucunda ortaya çıkacak isim hepimizin gönlünden geçen isimdir, arkasında duracağımız isimdir" karşılığını verdi.

Metiner, genel başkan adayının perşembe veya cuma günü açıklanabileceğini kaydetti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise temayül yoklaması sonrası parti genel merkezinden ayrılırken, "Büyük Türkiye hedefine doğru kararlılıkla yürüyüşümüze bakarız. Dolayısıyla zarfın içerisinde kimi yazdığımızdan daha önemlisi bu kutlu yürüyüşün kendi arasındaki birlik ve beraberliği, bu kutlu yürüyüşün kararlılığı, bu kutlu yürüyüşün, bu davanın, bu büyük hareketin liderine olan sadakati esastır." ifadesini kullandı.

Adayın ne zaman açıklanacağına ilişkin soru üzerine, "Yarın ya da perşembe günü herhalde biz de duymuş oluruz hep beraber" yanıtını veren Külünk, adayı kimin açıklayacağına yönelik sorunu da "Bugüne kadar nasıl, Sayın Genel Başkan'ımızı ve Başbakan'ımızı, Reis-i Cumhur'umuz, bu büyük mücadelenin lideri, burada yapılan bir toplantıyla takdim ettiyse aynı nezaket geleneği bu mücadelenin esasıdır." diye konuştu.

Mücadelelerinin, Türkiye'nin çok başlı, milletin iradesinin etrafına kurulmuş tuzaklarla inşa edilmiş sisteminin millet, sandık ve demokrasi merkezli bir modele dönüştürülmesi" olduğuna işaret eden Külünk, "Onun için Türkiye'nin önceliği 12 Eylül Anayasası'nın şekillendirdiği bu otoriter sistem yerini milletin doğrudan iktidarını esas alan, başkanlık sistemi ve bu başkanlık sisteminin vücut bulacağı yeni anayasayla milletimize koşmaktır." dedi.

"Siyasetin öncelikli işi, yeni anayasayı ve başkanlık sistemini konuşmaktır"

Siyasetin öncelikli işinin, yeni anayasayı ve başkanlık sistemini konuşmak olduğunu dile getiren Külünk, "Bu konuda düşüncesi olan herkesin düşüncesini dinlemeye hazırız. Toplumun bütün katmanları bu konuda konuşmalı, en nihayetinde kararı kim verecek, Cumhuriyet Halk Partisinin hoşuna gitmese de Türkiye'deki jakoben aydınların hoşuna gitmese de Türkiye'deki entellektüel mandacıların hoşuna gitmese de Türkiye'de kararı en nihayetinde necip milletimiz verecek, halkımız verecek." değerlendirmesinde bulundu.

Temayül yoklamasına katıldıklarını ve bundan sonraki süreçte yetkili organların kararına bakılacağına işaret eden Külünk, "Kim olursa olsun, beni Metin Külünk olarak ilgilendiren iki şey vardır. Bir, bu mücadelenin vahdaniyeti, birliği, iki, bu mücadelenin, bu davanın liderine olan sadakat temelli yürüyüştür. Onun dışındakilerin hepsi teknik meseledir." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement