AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda adım atması gereken taraf Avrupa Birliği'dir.

06.09.2017 16:30

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda adım atması gereken taraf Avrupa Birliği'dir. ya sözlerini tutup tam üyelik sürecinin önünü açacaklar ve düzensiz göçün önlenmesiyle ilgili yükümlülüklerini yerine getirecekler ya da çıkıp 'Biz Türkiye ile yola devam etmek istemiyoruz' diyecekler. Başka bu işin çıkışı yok, kusura bakmasınlar. Türkiye'yi seçim meydanlarında meze yapmaya çalışanlara bekledikleri fırsatı vermeyeceğiz, bunu böyle bilsinler." dedi.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasında, Almanya'daki Türk vatandaşlarına, "Ben gerçek manada vatansever, milliyetperver, ülkemin aşığı olan Almanya'daki kardeşlerime diyorum ki; Siz Türkiye düşmanlarının kim olduğunu biliyorsunuz. Sakın ha onlara oy vermeyin." çağrısında bulundu.

Avrupa'nın 2'nci Dünya Savaşı öncesi siyaset iklimine doğru sürüklendiğini ifade eden Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim hani Nazi benzetmelerimizi anlıyorlar ya. Nazizm'de ne varsa siz onu yaptınız, yapıyorsunuz. Niye rahatsız oluyorsunuz? Ben, 'Sen Nazisin, sen faşistsin' demiyorum ki. Olayı anlatıyorum, takdim ediyorum. Bu olay Nazizmdir, bu olay faşizmdir. Bunu yapıyorsunuz. Seçim kampanyalarında bu sıfatı haketme yarışına girdiniz ya. Açıkça ortada." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında AB'ye de "AB organlarından ve Avrupa ülkelerinden Türkiye'ye karşı olan politikalarında sahici ve samimi olmalarını istiyoruz. Neymiş, Türkiye'nin AB üyeliğine karşılarmış, engelleyeceklermiş filan falan seçimden sonra müracaatı yapıp. AB'den de sesler gelmeye başladı. Ne diyorlar? 'Belirleyici olan Almanya değil, bu bir birliktir, dolayısıyla karar beraber alınır'. Hayırlı olsun, ya bir an önce alın şu kararı. Şayet Türkiye'nin AB ile olan mevcut ilişkisine bile tahammül edemiyorsanız çıkın bunu mertçe söyleyin ve gereğini yapın mertçe." diye konuştu.

Avrupa halklarının ve tüm dünyanın Avrupalı siyasetçilerin gerçek yüzlerini görme ve ona göre de değerlendirmesini yapma imkanına sahip olacağını belirten Erdoğan, Türkiye'yi Avrupa Birliği tam üyelik müzakerelerini bitirmeye zorlamanın, "iki yüzlülük, riyakarlık ve siyasi ahlaksızlık" olduğunu söyledi. Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği ile bir dertleri olmadığını vurgulayarak, Türkiye'nin 1963'ten bu yana Avrupa kapısında bekletildiğini ve verilen hiçbir sözün yerine getirilmediğini dile getirdi. Avrupa'nın, Türkiye'nin gelişini gördüğünü ve "fasılları aç-kapa" anlayışını kaldırdığını belirten Erdoğan, "Bir maddede aç- kapa yaptılar. Diğerlerinde buna maalesef ara verdiler. Bizi zirveye davet ederlerdi. 15 fasıl olduğu dönemde zirve toplantılarına Başbakan olarak katılırdım. Ne zaman ki Sarkozy ve Merkel ülkelerinde başkan seçildiler, ondan sonra Türkiye'yi bu zirvelere kabul etmemek için burada yeni bir anlayış getirelim. Zirvelere müzakere adayı ve müzakereciler katılmasın, sadece üyeler katılsın. Ondan sonra bizi bu zirvelere almadılar. Sonra da fasılları iyice çıkmaza sokmak için 35'e çıkardılar. Bütün tezgah Türkiye üzerine. Vize meselesinde de verdikleri sözü tutmadılar. Latin Amerika'dan ülkeler Schengen'e dahil edildi ama Türkiye'yi buraya dahil etmediler. İşleri, güçleri Türkiye. Bu kadar samimiyetsizlik olur mu?" şeklinde konuştu. Türkiye'de 3 milyon sığınmacı olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin şu ana kadarki harcamasının 30 milyar doları aştığını, Avrupa'nın bu süreçte Türkiye'ye 850 milyon avro verdiğini söyledi. Avrupa'nın şu anda duraksama dönemine girdiğini ve sözünü yerine getirmediğini ifade eden Erdoğan, "Geçen yılın Temmuz ayında 3 milyar avro vereceklerdi. Aynı yılın sonuna kadar bir 3 daha vereceklerdi. Sözlerini tutmadılar. Niye, kendilerine yakışanı yapıyorlar. Bunları kendilerine söylediğimizde bize söyledikleri, 'Kenarda hazır' diyorlar. Hazırsa ver. Bu para bizim bütçemize girmiyor. Uluslararası kurumlar vasıtasıyla bizim Kızılayımıza geliyor. Yapılan harcamalarda kullanılıyor. Hadi sözünüzün gereğini yapın." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye'yi seçim meydanlarında meze yaptırmayacağız"

Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin müktesebat, uyum ve düzensiz göçün önlenmesi konusunda da tüm taahhütlerini yerine getirdiğine belirterek, şöyle devam etti:

"Şu anda adım atması gereken taraf Avrupa Birliği'dir. ya sözlerini tutup tam üyelik sürecinin önünü açacaklar ve düzensiz göçün önlenmesiyle ilgili yükümlülüklerini yerine getirecekler ya da çıkıp 'Biz Türkiye ile yola devam etmek istemiyoruz' diyecekler. Başka bu işin çıkışı yok, kusura bakmasınlar. Türkiye'yi seçim meydanlarında meze yapmaya çalışanlara bekledikleri fırsatı vermeyeceğiz, bunu böyle bilsinler.

Biz Allah'ın izni, milletimizin birliği ve beraberliği, ferasetiyle bu sıkıntıların da üstesinden geliriz. Kısa vadeli çıkarları uğruna Avrupa halklarını Türkiye ve onun üzerinden özellikle İslam ve Türk düşmanlığı ile dolduranlar uzun vadede bunun acısını çok çekeceklerdir. Bugün bizi hedef tahtasına koyanların okları, tarihi bir hakikattir ki yarın birbirlerine dönecektir. Çok geç olmadan Avrupa Birliği organlarını, Avrupa ülkelerini de Türkiye ile ilgili politikalarını hakkaniyete ve anlaşmalara uygun şekilde düzeltmeye davet ediyoruz." Konuşmasında Suriye ve Irak'taki gelişmelere de değinen Erdoğan, Türkiye'nin çıkarları ve bölgenin geleceği için mümkün olanın en iyisini yapmaya gayret ettiklerini belirtti. Ekonomide de hızlı bir toparlanmanın olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda yıllık ihracatın 152 milyar dolara ulaştığını, işsizlikte de hızla tek haneli rakamlara doğru gidildiğini söyledi. Enflasyonun da önümüzdeki aylarda yeniden tek haneye ineceğini ifade eden Erdoğan, büyüme ile ilgili olarak öncü rakamların ikinci çeyrek için yüzde 7 civarında bir performansı işaret ettiğini kaydetti. Recep Tayyip Erdoğan, turizmde de yüzde 80'lik doluluk oranına ulaşıldığına dikkati çekerek, "Şu anda Antalya, İstanbul, Bodrum doluluk oranlarında çok iyi bir noktada. İnşallah bu olumlu gelişmeler her geçen ay artarak sürecektir. Hükümetimiz ve partimiz, bir yandan ortaya koyduğumuz çalışmalarla ülkemizi sürekli büyüterek, güçlendirerek hedeflerimize doğru adım adım ilerliyoruz. Emek vermeden, terlemeden, hak etmeden hiçbir zafer kazanılamaz. Yeni başarılar, yeni zaferler için hep birlikte daha çok çalışacağız." Toplantı, Erdoğan'ın konuşmasının ardından basına kapalı devam etti.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement