Ak Partili Başkanın Atık Madde İsyanı - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Başkanın Atık Madde İsyanı

Ak Partili Başkanın Atık Madde İsyanı

Uşak'ın İlyaslı Beldesi'nde faaliyet gösteren kömür madeninde oluşan çukurlara, TIR'larla İzmir'den getirilen ve ne olduğu bilinmeyen atıkların boşaltılarak üzerinin toprakla örtülmesi Belde Belediye Başkanı AK Partili Ali Ertuğrul ile beldede...

13.06.2013 15:12

Uşak'ın İlyaslı Beldesi'nde faaliyet gösteren kömür madeninde oluşan çukurlara, TIR'larla İzmir'den getirilen ve ne olduğu bilinmeyen atıkların boşaltılarak üzerinin toprakla örtülmesi Belde Belediye Başkanı AK Partili Ali Ertuğrul ile beldede yaşayanların tepkisine yol açtı. Yaklaşık 7 aydır madene sürekli katı atık getirildiğini belirten Başkan Ertuğrul, çevrenin kirletilip, beldedeki gölette balıkların öldüğünü ve belde halkının tedirgin olduğunu kaydetti. Ertuğrul, madendeki yetkililerin atıkların tehlikeli olmadığını savunduklarını söyledi:

İlyaslı Beldesi'nde bir firma tarafından işletilen linyit kömürü madeninde rezerv tespitine yönelik sondaj çalışmaları sürerken, TIR'larla İzmir'deki bir kimya fabrikasından getirilen ne olduğu belirsiz atıkların maden sahasına açılan çukurlara gömülmesi Belde Belediye Başkanı AK Partili Ali Ertuğrul ve belde halkını ayağa kaldırdı. Yaklaşık 20 gün önce maden sahasına gelen TIR'ı takip eden bir grup köylü, atıklar maden sahasındaki çukura boşlatılınca atıklardan örnek alarak belediyeye teslim etti. Atıklardan şüphelenen Başkan Ertuğrul, konuyu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne aktararak bölgede inceleme yapılmasını istedi. Belde halkı, bölgeden toprak örnekleri alarak analize gönderen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yapılacak açıklamayı bekliyor.

BAŞKAN ERTUĞRUL: HALKIN SAĞLIĞI İÇİN BU İŞİN TAKİPÇİSİYİZ

Belediye Başkanı Ali Ertuğrul, atıkları getiren TIR'ların üzerinde bir kimya fabrikasının logosunun bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

"TIR'lar geldiğinde dökülen atıktan numune aldırarak konuyu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bildirdim. Gelen ekip, madenden atıkların örneklerini aldı. Ancak şüpheli atıkla ilgili henüz analiz raporu elimize ulaşmış değil. Ben de aldığım atık örneklerini tahlil için Hıfzıssıhha'ya göndereceğim. Analiz sonuçları çıktığında raporları kamuoyu ile paylaşacağım."

ATIKLAR TEHLİKELİ DEĞİLMİŞ

Madendeki yetkililerin maden sahasına bir şey gömülmediğini savunduklarını belirten Başkan Ertuğrul şöyle devam etti:

"Biz madene gittiğimizde atıkların bulunduğu TIR'ı gördük. Madendeki yetkililer, atıkların tehlikeli bir şey olmadığını söyledi. Bizim için öncelikle halkın sağlığı geliyor. Bu işi provakatif bir hale getirmekten ziyade, olayın gerçek yönlerini araştırmak gerekiyor. Halk sağlığının ön planda tutulması konusunda belediye olarak büyük bir titizlik ve hassasiyet gösteriyoruz. Bu işin arkasındayız ve takibindeyiz. Eğer olumsuz bir atık çıkarsa da bunun üzerine gideceğiz."

Maden yetkilileri ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. - Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ak Partili Başkanın Atık Madde İsyanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement