Akdem'in Yıl Sonu Etkinlikleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu - Son Dakika
Yerel

Akdem'in Yıl Sonu Etkinlikleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi’nin (AKDEM) düzenlediği yıl sonu etkinlikleri renkli görüntüler oluşturdu.

16.06.2015 13:51

Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi'nin (AKDEM) düzenlediği yıl sonu etkinlikleri renkli görüntüler oluşturdu. Programa katılan aileler doyasıya eğlendi.

2014-2015 eğitim öğretim yılını tamamlayan Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM), düzenlediği yıl sonu gösterisiyle öğrencilere karnelerini dağıttı. Yıl sonu etkinliğinde ilk olarak sahneye çıkan AKDEM Engelliler ve Göçmen Çocuklar Müzik Grubu'nun seslendirdiği şarkılara eşlik eden aileler doyasıya eğlendi. Daha sonra ise sahneye çıkan küçük çocukların oluşturduğu 'Cici Kızlar' dansı izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Yıl sonu etkinliklerini hazırlayan ve programın koordinatörlüğünü yapan AKDEM Engelliler Koordinatörü Feyza Yavaş, "Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM), engelliler merkezi, kent oyun merkezi ve idari işler biriminden oluşuyor. Bu bütün birimlerin ortaklaşa hazırlamış olduğu bir etkinlik. Engelliler var, aynı zamanda eğitimler son bulduğu için annelere ve çocuklarına da sertifikalar veriliyor. Bu gün öğrencilerimize karneleri de verilecek" dedi.

"400'E YAKIN ENGELLİ KARDEŞİMİZ EĞİTİM ALIYORLAR"

Feyza Yavaş, Ben engelliler koordinasyon merkezi sorumlusuyum. Bin 519 tane kayıtlı engellimiz var. Bunların arasında aktif olarak eğitimlere gelenler var. Ortalama aktif olarak 400'e yakın engelli kardeşimiz buraya geliyor. Bunların dışında annelik eğitimleri, kitap, lokum eğitimleri de var. Bunların dışında geleneksel olarak yapılan etkinlikleri Çarşamba sohbetleri vardır. Buraya gelen ailelerin eğitim alma süreçlerinde çocuklarında eğitim alma konusunda olanaklarımız var. Bu izlediğimiz koro 2015 yılının ocak ayında başladı. Hocamız engellilerle çalıştığı için sıkıntı yaşamıyoruz. Tabi ki sorunlar yaşıyoruz, bir hafta boyunca sürekli olarak çalışıyoruz. Burada bir saat sürüyor ama bunun perde arkasında çok daha uzun bir süreye ihtiyaç duyuyoruz. Özellikle küçük engelli çocuklarda zorluk çekiyoruz" şeklinde konuştu.

Engelliler kursunda eğitim görerek darbuka çalmayı öğrenen AKDEM Engelliler Grubu Öğrencisi Gürcan Şenyurt, "Buraya geldiğim için çok mutluyum. Hocalarım sayesinde müzik grubuyla darbuka çalmayı, ritim kurmayı çok güzel öğreniyoruz. Her şey hocalarımız için. Ailelerimizin oynaması ve hoşuna gitmişse bizde onu memnuniyetle kabul ettik" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdem'in Yıl Sonu Etkinlikleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement