Akıncı Üssü Davası - Son Dakika
Güncel

Akıncı Üssü Davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 kişinin yargılandığı davanın sanıkları, savcının esasa ilişkin mütalaasına karşı savunma yaptı.

14.05.2019 21:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 kişinin yargılandığı davanın sanıkları, savcının esasa ilişkin mütalaasına karşı savunma yaptı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, tutuklu sanıklar ve yakınları ile taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, 15 Temmuz'da 143. Filo'da görevli sanık eski kursiyer pilot teğmen Fahri Yavuz, üzerine atılı suçlamaları reddetti.

Yavuz, 15 Temmuz'da sıcaktan dolayı öğleden sonra mesai olmayacağının söylenmesi üzerine saat 13.30 gibi bazı arkadaşlarıyla çıkış yaptığını ancak yoldayken sosyal faaliyet için filo komutanın emriyle geri çağrıldıklarını anlattı.

Filo komutanı Mustafa Azimetli'nin saat 16.30'da kursiyerlere o gün için planlanmış sosyal faaliyet olduğunu ve üsse terörle mücadele görevi verildiğini belirttikten sonra ikişer ikişer görev verdiğini aktaran Yavuz, Harun Nihat Aşık ile dış nizamiyede, üsse gelecek harekat komutanı Ahmet Özçetin'in misafirlerine mihmandarlık yapmak için görevlendirildiğini ifade etti.

Yavuz, saat 18.30 civarı filoya döndüğünü, başının ağrıması nedeniyle gazinoya geçtiğini ve 30-45 dakika dinlenip, arada bir dışarıya hava almaya çıktığını söyledi. Yavuz, saat 01.30 sıralarında TRT'de darbe bildirisini gördüğünü, bunun üzerine filonun arka tarafındaki bahçeye geçtiğini belirtti.

Ne yapacağını bilemediğini, darbe girişimiyle ilgili bir faaliyete katılmadığı için gitmek istediğini ancak nizamiyelerin tutulmuş olduğunu öğrendiğini aktaran Yavuz, üssün bombalanmasının ardından saat 08.00 civarı nizamiyeden otomobille çıkış yaptığını bildirdi.

Üste bulunduğu süre boyunca silah almadığını ve nöbet tutmadığını savunan Yavuz, 27 Temmuz'a kadar telefonla yoklama verdiğini kaydetti.

Yavuz, FETÖ üyesi olduğuna yönelik aleyhindeki tanık beyanlarını da reddederek, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Sanık eski kursiyer pilot teğmen Habib Sarıahmetoğlu da üzerine atılı suçları kabul etmediğini belirterek, tahliyesini ve beraatini istedi.

Duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akıncı Üssü Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement