Akut Ekibi Operasyonlara "Komando Eğitimi"Yle Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Akut Ekibi Operasyonlara "Komando Eğitimi"Yle Hazırlanıyor

Bozüyük ilçesinde 32 gönüllüden oluşan ekip, eğitimlerinde teknik malzemelerinin bulunduğu çantalarını sırtlarına alıp kilometrelerce yürüyerek sarp kayalara tırmanıyor Ekip, ulaştıkları alanlarda adeta birer komando gibi arama kurtarma ve teknik eğitimlere katılıyor.

11.02.2015 11:34

BARIŞ EREN - AKUT Arama Kurtarma Derneği Bozüyük Ekibi, operasyonlara hazırlık için teknik malzemelerin bulunduğu sırt çantalarıyla kilometrelerce yürüyüp sarp kayalara tırmandıktan sonra ulaştıkları alanlarda adeta birer komando gibi eğitim alıyor.

Ekip, son eğitimini Bozüyük ilçesi Muratdere Darkaya mevkisinde 32 gönüllünün katılımıyla gerçekleştirdi. Bu organizasyonda, gönüllülerin birbirini daha iyi tanıması, herhangi bir afet veya operasyonda daha rahat hareket edebilmesi hedefiyle çalışmalar gerçekleştirildi.

AKUT Bozüyük Ekip Lideri Muharrem Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 32 gönüllüsü bulunan ekibin 2008 yılında kurulduğunu söyledi.

Operasyonlara her an hazır olabilmek için zorlu eğitimler yaptıklarını anlatan Öz, şöyle konuştu:

"Afetin ya da olayın ne zaman meydana geleceği belli değil. Her an hazır olabilmek adına zorlu eğitimler yapıyor, eğitim yapacağımız alana kilometrelerce yürüyerek ulaşıyoruz. Bu yürüyüşler de eğitimlerimizin bir parçası. Bu sayede ormanlık alanda, iniş ve çıkışlarda, kayalık üzerinde nasıl yürüneceği konusunu pekiştiriyoruz. Zaman zaman AKUT olarak doğa yürüyüşleri yapıyoruz. Bölgeye araçla gelmek mümkün değil. Mecburen teknik malzemeyi sırtınızda taşımak zorundasınız. Dolayısıyla ekip arkadaşlarımın da fiziksel kondisyonlarının bu işe yetecek seviyede olması gerekiyor. Doğa yürüyüşlerini de hem çevreyi tanımak hem de fiziksel kondisyonumuzu yükseltmek adına yapıyoruz. Ekibimizde kadınlar da var. Bu ekipte her insanın yapabileceği işler bulunuyor."

Öz, her çarşamba AKUT Operasyon Merkezi'nde, ayrıca genel merkez tarafından düzenlenen enkaz, kentsel arama kurtarma, sel, kanyon ve dağ arama kurtarma eğitimlerine katıldıkları bilgisini verdi.

AKUT gönüllülerinin bu eğitimlerde aralarındaki anlaşmanın kolay olduğunu ve ortak bir dil geliştirildiğini vurgulayan Öz, "Eğitimler sayesinde tüm ülkedeki AKUT gönüllüleri birbirlerini tanıyarak eksikleri gideriyoruz. Bozüyük Ekibi olarak birçok operasyona katıldık. Gönüllü arkadaşlarımız hiçbir şey talep etmeden operasyonlara katılıyor" ifadesini kullandı. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akut Ekibi Operasyonlara 'Komando Eğitimi'Yle Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement